Fotball:

Berisha ble årets spiller

Har spilt alle fire VM-kvalikkampene for Kosovo.

BLE ÅRETS SPILLER: Valon Berisha mottok i helga en pris etter å ha blitt kåret til årets spiller i Kosovo. Her for Red Bull Salzburg. Foto: REUTERS / Thilo Schmuelgen / NTB Scanpix
BLE ÅRETS SPILLER: Valon Berisha mottok i helga en pris etter å ha blitt kåret til årets spiller i Kosovo. Her for Red Bull Salzburg. Foto: REUTERS / Thilo Schmuelgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fotballproffen Valon Berisha er kåret til årets spiller i Kosovo for 2016.

23-åringen mottok prisen under et arrangement i hovedstaden Pristina lørdag, skriver weltfussball.de.

Berisha ble Kosovos første målscorer i en offisiell landskamp noen gang da han utliknet til 1-1 i VM-kvalifiseringskampen mot Finland i Åbo i september i fjor. Scoringen kom på straffespark.

Kosovo klarte 1-1 i kampen og tok ett historisk poeng for den lille og ferske fotballnasjonen.

Først i mai i fjor ble Kosovos Fotballforbund opptatt som medlem av både Det europeiske og Det internasjonale fotballforbundet.

Valon Berisha, som til daglig spiller i østerrikske Salzburg, har spilt alle landets fire VM-kvalifiseringskamper så langt. Keeperen Samir Ujkani og forsvarsspilleren Alban Pnishi er de to andre som har gjort det samme.

Berisha spilte tidligere for det norske landslaget, men tok i fjor beslutningen om at han ønsker å representere Kosovo. Lillebror Veton kom til motsatt avgjørelse.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer