Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Berisha ble årets spiller

Har spilt alle fire VM-kvalikkampene for Kosovo.

BLE ÅRETS SPILLER: Valon Berisha mottok i helga en pris etter å ha blitt kåret til årets spiller i Kosovo. Her for Red Bull Salzburg. Foto: REUTERS / Thilo Schmuelgen / NTB Scanpix
BLE ÅRETS SPILLER: Valon Berisha mottok i helga en pris etter å ha blitt kåret til årets spiller i Kosovo. Her for Red Bull Salzburg. Foto: REUTERS / Thilo Schmuelgen / NTB Scanpix Vis mer

Fotballproffen Valon Berisha er kåret til årets spiller i Kosovo for 2016.

23-åringen mottok prisen under et arrangement i hovedstaden Pristina lørdag, skriver weltfussball.de.

Berisha ble Kosovos første målscorer i en offisiell landskamp noen gang da han utliknet til 1-1 i VM-kvalifiseringskampen mot Finland i Åbo i september i fjor. Scoringen kom på straffespark.

Kosovo klarte 1-1 i kampen og tok ett historisk poeng for den lille og ferske fotballnasjonen.

Først i mai i fjor ble Kosovos Fotballforbund opptatt som medlem av både Det europeiske og Det internasjonale fotballforbundet.

Valon Berisha, som til daglig spiller i østerrikske Salzburg, har spilt alle landets fire VM-kvalifiseringskamper så langt. Keeperen Samir Ujkani og forsvarsspilleren Alban Pnishi er de to andre som har gjort det samme.

Berisha spilte tidligere for det norske landslaget, men tok i fjor beslutningen om at han ønsker å representere Kosovo. Lillebror Veton kom til motsatt avgjørelse.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling