<strong>CORONASMITTET:</strong> Veton Berisha er smittet av corona. Foto: Carina Johansen / NTB
CORONASMITTET: Veton Berisha er smittet av corona. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

Berisha coronasmittet - hele Viking-laget i karantene

To Viking-kamper må også utsettes.

Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld kom meldingen om at Viking-spiss Veton Berisha (26) er coronasmittet. Det var Stavanger Aftenblad som først meldte om saken.

- Jeg føler meg helt fin og uten symptomer, men synes det selvsagt er veldig kjedelig at hele laget må i karantene på grunn av min positive test. Det kjipeste er ikke at jeg selv må i isolasjon, men at laget må i karantene og dermed forskyve sin neste kamp til et senere tidspunkt, sier Berisha i en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

Det betyr at hele Vikings spillerstall må i karantene, fordi 26-åringen var på trening mandag og tirsdag.

Vikings kamper mot Odd 18. oktober og Haugesund 25. oktober må også utsettes. NFF vil komme tilbake til når kampene skal spilles.

- Ingen symptomer

«Han har ikke opplevd noen symptomer i forkant av testingen, men er blitt testet grunnet nærkontakt med smittet person gjort kjent tirsdag kveld. Spilleren har fortsatt ingen symptomer og er satt i isolasjon fra og med i dag», skriver Norges fotballforbund i en pressemelding.

Smittevernoverlege i Stavanger Kommune, Runar Johannessen, sier følgende i pressemeldingen:

- Her er det en person som har testet positivt. Vedkommende er en av flere i en familie, og det er foreløpig ingenting som tyder på at dette har opprinnelse fra fotballen. Vi har startet smittesporing, undersøker dette videre og setter alle som har hatt kontakt med vedkommende i karantene og tester bredt.

Legger en plan

Daglig leder i Viking Fotball, Eirik Bjørnø, sier klubben er i dialog med NFF om veien videre.

- Vi har informert spillere og øvrige ansatte nå i kveld. Nå jobber vi sammen med de nødvendige instanser for å legge en plan for de neste dagene. Først og fremst håper vi Veton kommer igjennom dette på en god måte, så skal vi finne gode løsninger de neste ukene, sier Bjørnø i pressemeldingen.

Leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, sier blant annet:

- Dette er beklagelig, men ikke direkte uventet. Etter at bestemmelsene rundt nærkontakter ble endret i sommer, har det øket risikoen for at smitte vil kunne påvirke våre turneringer.

Skjerpet reglene

Tidligere kunne spillere fortsette å trene og spille kamper dersom en lagkamerat avga en positiv virustest. Forutsetningen var at de selv hadde testet negativt, skriver NTB.

På sensommeren skjerpet imidlertid helsemyndighetene de nasjonale bestemmelsene rundt karantene for nærkontakter. Det resulterte i at også NFF måtte endre sin smittevernprotokoll.

Det betyr at hele spillertroppen må i karantene dersom én spiller tester positivt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer