Berisha matchvinner da Viking tok årets tredje seier

Stavanger-spøkelset lever videre for Odd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Viking-Odd Grenland, 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Ikke siden 2003 hadde Odd slått Viking i Tippeligaen i Stavanger. Veton Berisha og resten av Viking sørget for at Stavanger-spøkelset lever videre for laget fra Skien.

Berisha matchvinner For Viking-spissens mål i det 23. minutt ble kampens eneste, og dermed vant Viking 1-0. Det er samme sifrene som Odd vant med for 10 år siden.

- Vi skulle punktert kampen, for vi har mange sjanser. Men vi har mye å gå på også, og vet vi kan bedre. Vi har hatt en god sesongstart, slår Viking-kaptein Indridi Sigurdsson fast til C More etter kampslutt.

Viking-trener Kjell Jonevret nøt seieren.

- Dette er skjønt, hockey-seier og Viking-seier. Denne kampen skal vi selvfølgelig punktere tidligere, men Odd kommer ikke til de store farlighetene, sier treneren om kampen.

Målet kom halvspilt ut i den første omgangen, etter at Yann-Erik de Lanlay ble spilt fri på kanten etter en herlig stikker. Han slo hardt inn langs bakken, og i feltet var Berisha sterk og smart i løpet. Dermed kunne han pirke inn målet som viste seg å bli avgjørende.

- Jeg har følt meg god på trening, kroppen var lett, så det var bra med scoring, sier målscoreren, som hadde lovet scoring på forhånd.

- Fortsetter han (Berisha) slik, kan han score mange mål framover. Han kunne fort gjort et par til i dag også, sier Jonevret om spisseleven sin.

Stor Olsen-sjanse Berisha var farlig frempå ved flere anledning, men foruten mål tideles kampens største sjanse Trond Olsen.

Vikings lynving fintet seg lekkert gjennom Odd-forsvaret fem minutter etter at timen var spilt, og gjorde alt rett helt til avslutningen. Alene med Andre Hansen gjorde han imidlertid feil, for han skjøt der hvor Hansen nærmest tippet side.

Tredje sist og først Odd forsøkte å presse på for utligning mot slutten, men det ville seg ikke for Dag-Eilev Fagermos menn. I årets serie står laget med tre poeng, og befinner seg på tredje sist på tabellen etter fire runder.

Viking har på sin side startet forrykende, med tre seire på de fire første. Stavanger-laget ligger på tredje plass, kun bak Rosenborg og tabell-leder Aalesund.

- Vi er ikke fornøyde med kampen mot Sarpsborg, men ni poeng på fire kamper er det beste vi kunne drømt om, sier Jonevret.

Supersøndag i Stavanger Søndag var med andre ord en gledens dag i Stavanger. For mens Viking gjorde jobben på Viking stadion, hentet Stavanger Oilers hjem «byttå» mot Vålerenga.

De snudde 0-2 til 2-2 og 3-3, og i ekstraomgang var det hjemmelaget Oilers som trakk det lengste strået.

<strong>10 ÅR SIDEN:</strong> Dette bildet er fra forrige gang Odd slo Viking i Stavanger i Tippeligaen. Da spilte blant annet Erik Nevland (t.h.) for Viking. Her i duell med Odd Grenlands Jan-Frode Nornes (t.v.). Kampen endte 1-0. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
10 ÅR SIDEN: Dette bildet er fra forrige gang Odd slo Viking i Stavanger i Tippeligaen. Da spilte blant annet Erik Nevland (t.h.) for Viking. Her i duell med Odd Grenlands Jan-Frode Nornes (t.v.). Kampen endte 1-0. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer