Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berisha-salg redder Viking-økonomien i 2012

Gikk ni millioner i minus i første halvår.

REDNINGSMANN: Salget av Valon Berisha redder Viking fra et stygt underskudd i 2012. Klubben gikk med hele ni millioner kroner i minus i første halvår. Foto: Tommy Ellingsen / NTB Scanpix
REDNINGSMANN: Salget av Valon Berisha redder Viking fra et stygt underskudd i 2012. Klubben gikk med hele ni millioner kroner i minus i første halvår. Foto: Tommy Ellingsen / NTB Scanpix Vis mer

Klubbledelsen i Viking er bekymret. Klubben gikk 9 millioner kroner i minus første halvår, skriver Rogalands Avis.

Salget av Valon Berisha redder stumpene for 2012. Klubben budsjetterte med et underskudd på 4 millioner kroner, men allerede etter seks måneder er tallet mer enn det dobbelte.

- Disse tallene er ikke kjekke. Vi er ikke fornøyd med første halvår, men vi forventer en sterk bedring i andre halvår primært på grunn av Valon Berisha-salget. Samtidig har vi også sett positive tendenser på publikumssiden de siste kampene, og vi får også positive signaler fra markedsavdelingen om at folk begynner å forhøre seg litt mer om hva vi kan tilby, sier økonomisjef Henning Johannessen til RA.

Viking har hevet seg voldsomt sportslig etter at Kjell Jonevret ble hentet inn som trener. Nå snakkes det om entusiasme og interesse igjen rundt oljebyens fotballstolthet. Før sesongen hadde klubben blant annet solgt sesongkort for 2 millioner kroner mindre enn i fjor.

- Så lenge vi selger sponsorinntekter som er relatert til fotball, så er vi avhengig av sportslige resultater. Derfor er det ufattelig viktig at det vi gjør på sport framover er gjennomtenkt og bra med tanke på kjøp av nye spillere. Vi må være så ærlig og si at vi ikke har lykkes med alt når det gjelder spillerkjøp og leieavtaler for den saks skyld, sier Viking-direktør Arne Økland.

Han åpner for at Viking selger stadionnavnet dersom den rette samarbeidspartneren dukker opp.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media