OVERBEVISTE I ASIA: Valon Berisha viste seg fra i landslagstrøya i Thailand.  Foto: Erlend Aas / Scanpix
OVERBEVISTE I ASIA: Valon Berisha viste seg fra i landslagstrøya i Thailand. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Berisha sjokkert over Drillo-uttak

Men til sommeren selges 19-åringen.

(Dagbladet): Spennende, løpssterk, allsidig.

God begge veier, kan brukes både som kant og indreløper.

Egil Drillo Olsen var full av lovord om Valon Berisha da han tok ut 19-åringen på A-landslaget for første gang, til møtet med Nord-Irland 29. februar.

Selv om stortalentet var med B-landslaget til Thailand i januar ble han tatt på senga da nyheten om Drillos uttak kom på Vikings treningsleir på La Manga i går. skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg ble veldig overrasket, faktisk sjokkert. Riktig nok gikk det bra i Thailand, men jeg tenkte den turen var mest for å lære, sier Berisha til regionavisa.

Tenåringen kom til Viking fra Egersund for to år siden, men fansen allerede nå begynne å forberede seg på at Berisha drar til en ny klubb. Ifølge Aftenbladet har Viking en forståelse med talentet om at han ikke fornyer avtalen som løper til 2013.

- Vi er allerede i dialog med flere klubber som har Valon Berisha høyt oppe eller helt øverst på ønskelisten når det internasjonale overgangsmarkedet åpner i sommer. Dette vet Viking. Nå gjelder det å finne klubben som passer Berisha og som vil betale mye for ham, sier agent Jim Solbakken til avisa.

Berisha ser for seg en overgang til for eksempel en nederlandsk klubb først, som neste steg i fotballkarrieren. Viking-manager Åge Hareide sier Berisha ikke skal gå gratis fra Viking, klubben skal ha maksimalt for spilleren med kosovoalbranske røtter.

- Når det gjelder Valon, kommer vi til å jobbe aktivt mot markedet. Vi må det. Samtidig er det viktig at han ikke blir utålmodig og går til en klubb hvor han ikke får spilletid, sier Hareide til avisa.

Berisha har ikke besvart Dagbladets henvendelser.