Berit Kjøll utfordrer Mollekleiv som NIF-president

Berit Kjøll har bestemt seg for å utfordre Sven Mollekleiv i kampen om presidentvervet i Norges Idrettsforbund. Hun vil ha mer entusiasme i idretten.

KANDIDAT: Berit Kjøll ønsker å bli president i Norges Idrettsforbund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KANDIDAT: Berit Kjøll ønsker å bli president i Norges Idrettsforbund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

I slutten av mars innstilte valgkomiteen i NIF enstemmig Sven Mollekleiv som ny idrettspresident etter Tom Tvedt, som har sittet i fire år.

Kjøll var en av seks kandidater som kjempet om nominasjonen. Både hun, Tvedt og de tre andre tapte for Sven Mollekleiv, og Kjøll var i utgangspunktet ikke innstilt på å bidra til kampvotering om presidentvervet.

Men nå har Kjøll snudd og bestemt seg for å ta opp kampen på idrettstinget i slutten av måneden etter at flere særforbund har bedt henne stille.

Håndballen vil ha Kjøll

Det er særlig støtten fra Norges Håndballforbund som har fått Kjøll til å bestemme seg for å kjempe om presidenttittelen.

- Det er en ære å bli spurt om å stille til valg som idrettspresident. Jeg har hele tiden hatt lyst til å bidra, og tror jeg kan gjøre en forskjell. Jeg opplevde prosessen med valgkomiteen som ryddig. Da de innstilte på Molleklev, la jeg saken til side – men jeg er siden det kontaktet av forskjellige miljøer innen idretten, med håndballforbundet i spissen. Da de spurte første gang, trengte jeg ikke lang betenkningstid. Motivasjonen er ikke noe mindre nå, sier Kjøll i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Tre kandidater?

Når idrettsforbundet samler seg til ting på Lillehammer 24. mai kan det dermed være tre kandidater som kjemper om å bli norsk idretts øverste leder.

Tom Tvedt, som ble valgt for fire år siden, har i sin periode fått mye kritikk for måten han har ledet idretten på. Men han kastet ikke kortene til tross for valgkomiteens enstemmige innstilling.

- Jeg mener at norsk idrett hadde vært best tjent med at jeg ble sittende. Valgkomiteen har kommet til en annen konklusjon, og da ber jeg om respekt for at jeg er nødt til å sjekke baklandet. Jeg må ta en vurdering totalt sett om hva jeg faller ned på, sa Tvedt til NTB i forrige uke.