Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berit Riise raser mot AaFK

Berit Riise går til angrep på Aalesund FKs sportslige leder Reidar Vågnes. - Jeg orker ikke mer «gærne mamma Riise» sier hun til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et åpent brev til Vågnes i avisa Sunnmørsposten i dag, reagerer fotballagent og -mamma Berit Riise kraftig mot kommentarer fra Vågnes i forbindelse med yngstesønnen Bjørn Helges treningsopphold i Manchester City kommende uke.

Vågnes sa til Sunnmørsposten i går at han mente det var best for yngstemann Riise å vente med spill i utlandet, men at «hans rådgivere tydeligvis mener noe annet».

Tonen i Vågnes' uttalelser var dråpen som fikk begeret til å flyte over for Berit Riise.

- Jeg orker ikke en runde til med «gærne mamma Riise», sier hun til Dagbladet.no.

Hun viser til oppstyret rundt hennes rolle i John Arnes overgang til Monaco i sin tid.

- Jeg ble offentlig hudflettet og hogd hodet av, sier Berit Riise.

Ba Bjørn Helge vente

Vågnes mener en overgang til utlandet kommer for tidlig for Bjørn Helge Riise, som i fjor var ute i flere måneder med beinbrudd.

- Vi mente, og mener fortsatt, at Bjørn Helge Riise vil ha godt av å bygge seg opp i trygge og hjemlige omgivelser, sa Vågnes til Sunnmørsposten.

Ifølge Berit Riise har ikke Bjørn Helge trygge omgivelser i AaFK.

- I løpet av fem måneder da han var ute med brukket bein, fikk han ikke en eneste telefon fra treneren eller sportslig leder. De hevder at de følger ham godt opp, men det er ikke tilfellet, sier Bjørn Helge Riises mor og agent.

- Ikke tatt på alvor

Hun reagerer også på at hun ikke føler at AaFK, og spesielt Vågnes, tar henne på alvor som rådgiver for sønnen.

- Mine valg for John Arne har ført til at de har håvet inn 22 millioner. Og så er de frekke nok til å gå ut på denne måten i forhold til sønn nummer to, sier Berit Riise til Dagbladet.no.

Berit Riise ønsker egentlig ikke å kommentere saken ytterligere, og ser helst at det åpne brevet til Vågnes i Sunnmørsposten er siste utspill fra henne i saken. Nå er hun imidlertid blitt gjort oppmerksom på at Vågnes har sagt ja til å stille til intervju med NRK i dag.

- Jeg har bedt klubben vurdere om de bør trekke seg fra dette intervjuet, siden jeg oppfatter dette som såpass internt. Men går Vågnes ut på TV, vil jeg også gjøre det, sier Berit Riise.

- Jeg finner meg ikke i dette mer.

SINT:</B> Berit Riise sammen med sønnen Bjørn Helge Riise.
Hele Norges coronakart