Berlusconi: - Jeg har solgt Zlatan til PSG

Thiago Silva går samme vei. - Trist for fotballen, mener Tjærnås.

FORLATER MILAN: Den brasilianske midtstopperen Thiago Silva og den svenske spissen Zlatan Ibrahimovic. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito
FORLATER MILAN: Den brasilianske midtstopperen Thiago Silva og den svenske spissen Zlatan Ibrahimovic. Foto: REUTERS/Giampiero SpositoVis mer

(Dagbladet): Milan-duoen Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva er klar for Paris Saint-Germain.

Det bekrefter Milan-president Silvio Berlusconi, ifølge den italienske sportsavisa La Gazzetta dello Sport.

- Ja, jeg har solgt Zlatan og Thiago Silva til PSG. Vi sparer 150 millioner euro på to år (1,1 milliarder kroner), sier han.

Ifølge rapportene må nyrike PSG ut med 62 millioner euro i overgangssum for de to Milan-stjernene, eller 465 millioner kroner.

U-sving fra Silva
For kort tid siden fortalte Thiago Silva til Milans hjemmeside at han aldri hadde tenkt tanken på å forlate klubben. Men i fotballen snur det som kjent fort.

- Jeg har aldri vurdert å forlate Milan, men i fotballen er det normalt at det kommer bud fra andre klubber. Jeg, Ibra, Cassano, Robinho, Pato og Yepes står hverandre veldig nær. De råder meg til å bli i Milan. Galliani  (Milans sportsdirektør) har også ringt meg, og jeg takker ham for at han har så stor tro på meg.

Zlatan skal ha tjent rundt 12 millioner euro årlig i Milan, og det blir neppe noe mindre i PSG.

Manchester City-spissene Carlos Tevez og Edin Dzeko er begge nevnt som potensielle erstattere for Zlatan.

Paris Saint-Germain trenes av tidligere Milan-trener Carlo Ancelotti. Klubben endte på annenplass i Ligue 1 sist sesong, tre poeng bak Montpellier.

- Litt trist for fotballen
Canal +-ekspert Lars Tjærnås betegner dobbeltkjøpet som et «verdenhistorisk scoop» av PSG. Samtidig synes han det hele er litt trist.

- Med all respekt for PSG er det litt trist. Den type spillere bør heller spille for en klubb som Milan enn for PSG. Da tenker jeg både klubb, men også liga. Det er lett å undervurdere den franske ligaen, og jeg sier ikke at den er dårlig, men den er ikke en av de fire store ligaene i Europa ennå. De beste spillerne bør spille i de beste ligaene, for produktet fotball sin del, sier han til Dagbladet.

- Tror du PSG blir skumle i Champions League kommende sesong?

- Idet du ringte satt jeg og så på stallen til PSG. Det er ingen tvil om at de bygger opp for to ting: Det ene er soleklart å ta tronen i Frankrike, og det må de gjøre. Det er rett og slett dårlig hvis de ikke klarer det. Men samtidig bygger de for å gå hele veien i Champions League. Det mangler foreløpig ett eller to hakk i den pyramiden, og jeg tror ikke stallen per i dag er god nok til at de vinner Champions League neste år, men de begynner å nærme seg. De har en stall til i hvert fall kvartfinale eller semifinale. Kanskje kan det nå helt til topps.

Tjærnås har imidlertid en innvending:

- Jeg er litt i tvil om de kjøper for mange plakatnavn. De to de har hentet nå er rett og slett scoop, som ville gått inn på alle lag i verden, inkludert Barcelona. Det mener jeg, selv om Zlatan mislyktes der. Og Silva er i hvert fall på pallen blant verdens beste stoppere. Det er helt spesielt å hente to sånne på én kveld. Det er nesten på grensa til et verdenshistorisk scoop med to så harde pakker på en og samme julekveld, sier han.