Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi får kritikk for OL-åpning

TORINO 2006 (Dagbladet.no): Vinter-OL åpner i Italia, som ble rammet av et voldsomt jordskjelv for fire måneder siden.Derfor har president Berlusconi bedt om å få bære bamsen til lille Angela i armkroken når han erklærer de 20. vinterleker for åpnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angela ble funnet i ruinene av familiens hus tre uker etter katastrofen som krevde 2859 menneskeliv. Hun var mirakuløst i live og ga hardt prøvede italienere et øyeblikk av lykke i sorgen. Men to dager etter sovnet seksåringen inn på sykehuset i Roma. Mange land reagerer negativt på at Angela skal minnes under selve OL-seremonien.

- Et tvilsomt brudd med den olympiske ide, sier Gerhard Heiberg.

- Billig sentimentalitet, mener Egil Drillo Olsen, mens biskop Rosemarie Køhn minner om at enda flere omkom under jordskjelvet på Timorene noen måneder tidligere. Er ikke alle liv like mye verd, spør hun fortvilet.

Den svenske forfatteren Jan Guillou peker på at Italias høyrevridde regjering har seg selv å takke. Bygningsarbeiderne er underbetalt og byggforskriftene gjennomhullet av korrupsjon. - Derfor døde Angela, sier den populære svensken.

Ebba Haslund mener Berluscionis åpningskupp er et utslag av typisk italiensk arroganse, og minner om anarkisten Pino Pilelli som ble kastet ut av et vindu under politiavhør.

Olympiaden blir aldri mer den samme, sier den tidligere lederen i Norsk forfatterforening, som truer med å boikotte tv-sendingene fra Italia.

Hele Norges coronakart