<strong>MÅ TROLIG VITNE:</strong> Forsvarets håp er at de to kjendisene Ronaldo og Clooney skal kunne bidra til å svekke den prostituerte jentas troverdighet. Foto: AFP/Scanpix
MÅ TROLIG VITNE: Forsvarets håp er at de to kjendisene Ronaldo og Clooney skal kunne bidra til å svekke den prostituerte jentas troverdighet. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Berlusconi vil at denne mannen skal redde ham fra sex-dommen

Cristiano Ronaldo og George Clooney må trolig vitne for Berlusconi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En italiensk domstol avgjorde onsdag at Cristiano Ronaldo kan bli kalt inn som vitne i saken der tidligere statsminister Silvio Berlusconi er tiltalt for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert.

Berlusconis advokater ønsker at Real Madrid-stjernen samt skuespilleren George Clooney skal bidra til å renvaske deres klient fra anklagen om å ha hatt sex med en 17-årig kvinne for så å presse politiet til å løslate henne fra varetekt.

Håpet er at de to kjendisene skal kunne bidra til å svekke den prostituerte jentas troverdighet. Karima El Mahroug, bedre kjent som «Ruby the Heart Stealer», har hevdet at hun har hatt sex med Ronaldo og deltatt på en «frekk» fest sammen med Clooney.

Clooney har allerede avvist påstanden og har sagt seg villig til å vitne. Ronaldo har på sin side hevdet at El Mahrougs uttalelse er fullstendig usann.

Kjendisduoen er blant totalt 78 såkalte stjernevitner som forsvarerne fikk godkjent av italiensk rett.

Aktoratet har 136 vitner på sin liste, deriblant marokkanskfødte El Magroug og 32 andre unge kvinner som skal ha deltatt på selskaper i Berlusconis luksusvilla utenfor Milano.

Berlusconi kan bli idømt maksimalt tre års fengsel for seksualforbrytelsen og 12 års fengsel for misbruk av makt etter at han angivelig skal ha fått El Mahroug løslatt da hun ble arrestert i en annen sak. Rettssaken startet opprinnelig i april i år, men står fast på grunn av uklarheter rundt prosedyren.

Italiensk rett fastslår at alle vitnene som er innkalt vanligvis må møte, men uttalte at de ikke vil sende politiet etter dem om de er forhindret fra å dukke opp i retten. Det neste høringene i saken holdes 2. og 12. desember.

(NTB)

MÅ I RETTEN? George Clooney - her med sin italienske kjæreste Elisabetta Canalis. Foto: AFP/Scanpix
MÅ I RETTEN? George Clooney - her med sin italienske kjæreste Elisabetta Canalis. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer