Bermingrud suveren i Polen

Morten Bermingrud har vært forfulgt av tekniske problemer. Men under EM-runden i Polen i helgen fungerte bilen – og da var den norske rallycross-føreren helt suveren.

Bermingrud noterte seg for to EM-seire i fjor. Men i år har det kladdet for nordmannen, og teknisk rot med bilen har vært gjennomgangsmelodien for Bermingrud og hans team.

Før helgens EM-runde i Polen var hans beste plasseringer en tredjeplass fra EM-runden på Momarken og en andreplass i Sverige.

– Utrolig gøy

Men søndag fikk han endelig full klaff.

– Dette var utrolig gøy og deilig. Nå fungerte bilen, og å gå til topps her hvor det var et vannvittig arrangement er utrolig. Det kan ikke bli bedre, sier Bermingrud til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter seieren.

For første gang på mange EM-runder hadde Bermingrud topp effekt i sin Citron. Og da var han ustoppelig.

– Vi var hos Trygve Karlsen i forrige uke, og han har fått bilen i orden. Har hatt mange gode enkeltomganger tidligere i sesongen, men de tekniske problemene har fulgt oss. Endelig fungerte det i en hel runde, forklarer Bermingrud.

Han hadde nest beste startspor i finalen. Men Lars Larsson i beste spor spant ut i andre sving, og dermed smatt Bermingrud i tet. Og der ble han.

– Ble litt presset av Jean-Luc Pailler i et par runder, men deretter hadde jeg full kontroll. Jeg vant vel med 50-100 meter, sier han.

Siste EM-runde

I sammendraget ligger Bermingrud fortsatt på femteplass med en runde igjen å kjøre.

– Det er umulig å si hvor jeg hadde ligget om bilen hadde fungert like bra i hele sesongen. Men vi har fortsatt mulighet til tredjeplass. Men ettersom det har gått som det har gått må vi kun fokusere på enkeltløp. Og det gikk jo veldig bra nå. Nå reiser vi rett til Tyskland hvor sesongens siste EM-runde kjøres til helga. Det blir moro, slår han fast.

Franske Pailler ble nummer to i Polen, mens EM-lederen Kenneth Hansen tok tredjeplassen. Nest beste norske ble Sverre Isachsen på sjuendeplass.

I EM leder svenske Hansen med 133 poeng, tre foran landsmannen Michael Jernberg. Isachsen er nummer tre med 107 poeng.