Åpenhet i idretten:

Bernander-utvalget mener idretten må jobbe mer rundt antikorrupsjon

Idretten får både ris og ros.

ROS OG RIS: John G Bernander og ni personer har vurdert norsk idretts åpenhet og innsyn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ROS OG RIS: John G Bernander og ni personer har vurdert norsk idretts åpenhet og innsyn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bernander-utvalget mener norsk idrett har mer å gå på hva gjelder åpenhet og innsyn. Blant de viktigste anbefalingene er å opprette klarere grenser og standarder for pengebruk på reiser.

Det ble klart da Bernander-utvalget fremla sin rapport og sine anbefalinger på en pressekonferanse mandag. Blant de viktigste rådene er å opprette klarere grenser og standarder for pengebruk på reiser.

– Vi er opptatt av slike standarder. Det har det ikke vært her tidligere. Det har vært å reise «på billigst mulig måte», og det tror vi de stort sett har gjort. Men en standard som for eksempel statens reiseregulativ vil være en fordel å få etablert, sa utvalgsleder Bernander til NTB mandag.

– Hva er den viktigste anbefalingen dere gir idretten?

– Den viktigste anbefalingen er å ansvarliggjøre alle ledd i idrettsorganisasjonen. Regnskap må vedtas hvert år, og man må ha full åpenhet rundt pengebruken. Man må ikke minst ha fullt innsyn ned på bilagsnivå ut fra hvordan ressursbuken har vært, svarte Bernander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer