Bernard (20) ønsker at pappaen skal få se ham spille i Wimbledon

Pappa Tomic utestengt fra alle tennisturneringer.

 HVOR ER PAPPA?  Australske Bernard Tomic slo i går ut Sam Querrey med 7-6, 7-6, 3-6, 2-6, 6-3. Nå ønsker han at ATP skal lette på utestengingen av hans far, slik at han får sett han spille i Wimbledon. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
HVOR ER PAPPA? Australske Bernard Tomic slo i går ut Sam Querrey med 7-6, 7-6, 3-6, 2-6, 6-3. Nå ønsker han at ATP skal lette på utestengingen av hans far, slik at han får sett han spille i Wimbledon. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I mai ble John Tomic siktet for å ha skallet ned treningspartneren til sin sønn, Bernard Tomic.

Franske Thomas Drouet så ganske så forslått ut da han møtte pressen dagen etter hendelsen, som har fått store ringvirkninger for Tomic senior.

Det internasjonale tennisforbundet, ATP, har lagt ned forbud mot at den australske tennispappaen får nærme seg en turnering i regi av forbundet på tolv måneder. Verken som trener, pappa eller tilskuer.

Får ikke se sønnen Dermed gikk John Tomic først glipp av French Open, og nå får han heller ikke entre området under den prestisjetunge Wimbledon-turneringen.

Sønnen Bernard, ranket som nummer 59 i verden, spilte i går sin åpningskamp, hvor han slo ut amerikanske Sam Querrey etter fem sett.

I dag spiller Bernard en double-kamp, mot blant andre Grigor Dimitrov, som de siste dagene har vært fokuset for krangelen mellom Serena Williams og Maria Sjarapova.

Nå sier Bernard Tomic (20) at han vil forsøke å få ATP til å lette på reglene vedrørende hans far.

- Jeg vil forsøke å snakke med dem, sa 20-åringen på pressekonferansen etter gårsdagens seier, skriver BBC.

Der gjorde Bernard det også tydelig hvem sin side han står på.

- Jeg kan ikke skylde på Wimbledon for at han er utestengt, det er ATPs skyld, og jeg kommer til å fortsette å legge skylden på dem. De vet jeg ikke er på deres side, jeg er på min fars side, sier Tomic junior, som har vært trent av sin far hele livet. 

Vurderes i mai 2014 John Tomic befinner seg i London, men må per nå se sønnens kamper på TV. Rettssaken mot den australske kroaten skal etter planen finne sted i Madrid i oktober.

Den yngre Tomic innrømmer at det er tøft å spille kamper uten faren ved hans side.

- Det er vanskelig å spille en kamp, i den største turneringen vi har i tennis, og så ikke få lov til å ha din trener, og far med deg, han som har vært der gjennom hele mitt liv. Jeg kommer til å beholde mine meninger, jeg mener ATP har gjort feil, sier tennisspilleren.

ATP på sin side sier at det ikke vil være noen John Tomic, verken i trenerboksen, eller på tribunen, når Bernard Tomic entrer tennisbanen kl. 12.30 i dag.

- Mr. Tomics akkrediteringsforbud vil opprettholdes ved alle ATP-turneringer i en 12 månedersperiode fra hendelsen fant sted (4.mai). Utestengningen vil bli vurdert når den 12 månedersperioden er over, sier en talsperson for tennisforbundet til BBC.