Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bernard Torres på vei mot boksehimmelen

Bernard fra Hadeland har signert gullkontrakt. Se et boksefyrverkeri her

- Lett å havne hos feil folk i proffboksingen. Det gjør han ikke nå, sier manageren.

SPENNENDE FRAMTID: Bernard Torres har signert fem-års proffkontrakt med den store spanske promotoren Maravillabox. Det norske boksetalentet går en spennede framtid i møte. Se høydepunktene fra hans siste kamp mot stakkars Tornike Tordladze. Video: André Moen / Maravillabox Nordic/Willtrillest Vis ... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er lykkelig og takknemlig for at Maravillabox viser meg denne tilliten, sier proffbokser Bernard Angelo Torres (21) til Dagbladet.

10. mars overbeviste Torres sin nye spanske arbeidsgiver da han utbokset den stakkars georgieren Tornike Torladze på X-Meeting Point på Hellerudsletta i Oslo.

Nå har eventyrreisen mot VM-tittelen i profesjonell boksing startet for den lavmælte og sympatiske karen fra Gran på Hadeland. Bernard har signert en fem års-kontrakt med den store spanske boksepromotoren.

Oscar Zardain er daglig leder og matchmaker i Maravillabox Promotions. Han er godt fornøyd med at Bernard Torres er innlemmet i stallen til den store spanske promotoren.

GULLKONTRAKTEN: Her signerer Bernard Torres kontrakten som har målet om å bringe ham til verdenstoppen i proffboksing. Foto: Maravillabox
GULLKONTRAKTEN: Her signerer Bernard Torres kontrakten som har målet om å bringe ham til verdenstoppen i proffboksing. Foto: Maravillabox Vis mer

VM-kamp er målet

Zardain ser ingen grenser for hvor langt Bernard Torres kan nå.

- Bernard har et svært høyt kompetansenivå. Men det som er like viktig er hans ydmykhet. Og så er han bunn seriøs. Den kombinasjonen er uslåelig. Vi har en fem års plan som skal kulminere i en kamp om VM-tittelen, sier Oscar Zardain til Dagbladet.

I løpet av de fem årene skal Bernard Torres bokse mye. Han skal bygges opp til en mester.

- Jeg har forstått at de har store planer for meg. Det er jeg veldig glad for, sier Bernard Torres.

Han er beskjeden. Barnehagearbeideren er likt av alle. Bortsett fra de han kommer til å møte i ringen.

Manager Roar Sørum påpeker den lille karens enorme slagkraft.

- Det er uvanlig at en bokser i en så lav vektklasse slår ut motstanderen på rene kroppsslag.

Det gjorde Torres mot georgieren Tornadzle, som videoen øverst i saken viser.

Han forteller at fem-års planen settes i verk 19. mai i Elche i Spania med første kamp i kontrakten.

- Jeg skal få minimum fire kamper det første året. Tre av kampene skal gå over seks runder, mens den fjerde etter planen skal være en åtte runders kamp. Året etter er det ønskelig at jeg går for en ungdomstittel. Det blir fire kamper også det året, åtte og ti runders kamper, forteller Torres.

BLIR PÅ HYBELEN: Bernard Torres tar ikke av. Han blir på hybelen på ett rom også framover. Foto: Henning Lillegård
BLIR PÅ HYBELEN: Bernard Torres tar ikke av. Han blir på hybelen på ett rom også framover. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Sammenfallende verdier

- Vi skal bygge ham opp forsiktig og langsiktig. Det skal være i trygge omgivelser for ham. Derfor er kontrakten med Maravillabox det beste vi kunne få. De har sammenfallende verdier som oss, sier manager Roar Rørum til Dagbladet.

Sørum er også fornøyd med nettverket til den spanske promotoren.

- Det viktigste for oss er holdningen og ønsket om å bevare bokseren, men også at Maravillabox har et solid nettverk. Vi er sikre på at Bernard blir fulgt opp på riktig måte. Det er lett å havne hos feil folk i en sport som er full av kynisme og grådighet, sier Sørum.

Manager Roar Sørum mener det er selve gullkontrakten Bernard har signert.

Promotorselskapet eies av tidligere verdensmester Sergio Maravilla Martinez. Som en gang var kåret til årets bokser i verden uansett vektlasse to ganger.

Kåret foran Messi

Argentineren ble også kåret til landets beste sportsutøver foran fotballguden Lionel Messi.

Martinez uttaler i en pressemelding følgende:

«Jeg brenner veldig for talentfulle boksere som bokser southpaw og Bernard er et voldsomt talent».

- Vi kunne ha valgt en annen promotor, som for eksempel Sauerland. Men der ville Bernard bare ha blitt en av mange. I Maravillabox får han en framtredende posisjon, sier Roar Sørum.

Han sier han er svært takknemlig for hva promotor André Moen har utrettet for Bernard.

- André har stått på døgnet rundt. Det hadde aldri blitt så bra for Bernard og oss uten hans innsats, sier Roar Sørum.

I stevnet 19. mai i Elche går spanjolen Kiko Martinez kamp om Europamestertittelen mot landsmannen Marc Vidal. Det er kveldens hovedkamp. Men såkalt co event, altså den nest siste kampen på stevnet har Bernard Torres fått. Det betyr at arbeidsgiveren mener Bernard er en mann å satse på.

Ingen tør

Problemet er at han ikke har noen motstander.

SJANSELØS: Tornike Torladze var helt sjanseløs mot de raske slagkombinasjonene til Bernard Torres. Foto: Alier Ajak Wuoi
SJANSELØS: Tornike Torladze var helt sjanseløs mot de raske slagkombinasjonene til Bernard Torres. Foto: Alier Ajak Wuoi Vis mer

- Ja, det er riktig det. Jeg har vært i kontakt med flere boksere. De har sagt ja og ja. Men så har de sagt nei, at det ikke passet likevel, forteller matchmaker Oscar Zardain.

Roar Sørum mener de har fått kalde føtter når de har sett videoer av den lille bokseren fra Gran på Hadeland.

- De krever mer penger for å gå inn i ringen mot Bernard. Men jeg skal fikse det. Han skal få en motstander, sier Oscar Zardain.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!