NYSIGNERING: Bernd Leno er klar for Arsenal. Den tyske målvakten kommer fra Bayer Leverkusen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE /NTB scanpix
NYSIGNERING: Bernd Leno er klar for Arsenal. Den tyske målvakten kommer fra Bayer Leverkusen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE /NTB scanpixVis mer

Bernd Leno til Arsenal

Bernd Leno er Arsenals nye målvakt

Arsenal har sikret seg den tyske målvakten Bernd Leno. 26-åringen, som ble vraket til VM, kommer fra Leverkusen.

Leno har vært gjennom den medisinske sjekken og er blitt enig med London-klubben om betingelsene i en femårskontrakt. Ifølge britiske medier skal overgangen være verdt 22 millioner euro (208 millioner kroner).

- Jeg har nytt min tid i Leverkusen, fra første dag til den siste, men nå vil jeg fortsette karrieren i en annen og svært spennende liga, sa Leno til Leverkusens nettsted.

Arsenals nye trener Unai Emery sier han er godt fornøyd med signeringen.

- Vi er meget fornøyde med at Bernd Leno ankommer. Han har prestert på toppnivå og vært fast førstekeeper for Leverkusen i Bundesliga i sju år, sier treneren til Arsenals nettside.

Han har seks landskamper for Tyskland og var i bruttotroppen til VM, men kom ikke med i den endelige troppen.

Leverkusen har tidligere sikret seg den finske landslagskeeperen Lukas Hradecky fra Eintracht Frankfurt som Lenos erstatter.

I Arsenal må Leno konkurrere med veteranen Petr Cech og Colombias VM-keeper David Ospina.

Samtidig melder Arsenal at en annen tysker, den tidligere landslagsmålvakten Jens Lehmann, er ferdig i klubbens trenerapparat. Lehmann har siden i fjor sommer vært assistent med ansvar for målvaktene i Arsène Wenger regime, men nå er det spanske Unai Emery som har tatt over "The Gunners».