Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bernd Leno til Arsenal

Bernd Leno er Arsenals nye målvakt

Arsenal har sikret seg den tyske målvakten Bernd Leno. 26-åringen, som ble vraket til VM, kommer fra Leverkusen.

NYSIGNERING: Bernd Leno er klar for Arsenal. Den tyske målvakten kommer fra Bayer Leverkusen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE /NTB scanpix
NYSIGNERING: Bernd Leno er klar for Arsenal. Den tyske målvakten kommer fra Bayer Leverkusen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE /NTB scanpix Vis mer

Leno har vært gjennom den medisinske sjekken og er blitt enig med London-klubben om betingelsene i en femårskontrakt. Ifølge britiske medier skal overgangen være verdt 22 millioner euro (208 millioner kroner).

- Jeg har nytt min tid i Leverkusen, fra første dag til den siste, men nå vil jeg fortsette karrieren i en annen og svært spennende liga, sa Leno til Leverkusens nettsted.

Arsenals nye trener Unai Emery sier han er godt fornøyd med signeringen.

- Vi er meget fornøyde med at Bernd Leno ankommer. Han har prestert på toppnivå og vært fast førstekeeper for Leverkusen i Bundesliga i sju år, sier treneren til Arsenals nettside.

Han har seks landskamper for Tyskland og var i bruttotroppen til VM, men kom ikke med i den endelige troppen.

Leverkusen har tidligere sikret seg den finske landslagskeeperen Lukas Hradecky fra Eintracht Frankfurt som Lenos erstatter.

I Arsenal må Leno konkurrere med veteranen Petr Cech og Colombias VM-keeper David Ospina.

Samtidig melder Arsenal at en annen tysker, den tidligere landslagsmålvakten Jens Lehmann, er ferdig i klubbens trenerapparat. Lehmann har siden i fjor sommer vært assistent med ansvar for målvaktene i Arsène Wenger regime, men nå er det spanske Unai Emery som har tatt over "The Gunners».