FERDIG: Bjarne Berntsen er ferdig som landslagsstrener for det norske kvinnelandslaget. Den tidligere Viking-direktøren vil ikke si noe om hva han tenker om fremtiden. Foto: JONAS EKSTRÖMER / Scanpix
FERDIG: Bjarne Berntsen er ferdig som landslagsstrener for det norske kvinnelandslaget. Den tidligere Viking-direktøren vil ikke si noe om hva han tenker om fremtiden. Foto: JONAS EKSTRÖMER / ScanpixVis mer

Berntsen hemmelighetsfull om fremtiden

- En av toppfotballsjef-kandidatene.

Bjarne Berntsen har ennå ikke villet snakke om hva han vil gjøre når tiden som kvinnelandslagssjef nå er over. Heller ikke mandag.

- Nå begynner jeg med samtalene om framtiden igjen, men jeg sier ikke noe nå. Det er ikke tiden for det i dag. Nå skal vi kose oss over et godt mesterskap, sa han.

Fotballpresident Sondre Kåfjord ville heller ikke si noe om hvorvidt Berntsen er aktuell for nye oppdrag i NFF-systemet.

Der skal han være blant kandidatene som ny toppfotballsjef.

- Jeg sier ingenting om hvem som er aktuelle for det. Og nå skal vi la Bjarne få puste litt først, sa han.

Kåfjord var entusiastisk etter å ha sett Norges semifinale i kvinne-EM, selv om det endte med tap.

- En fantastisk prestasjon. Vi hadde Tyskland i kne. Jeg talte bare en tysk sjanse i første omgang, sa han.

- Dessverre kom to baklengsmål litt for fort i begynnelsen av annen omgang, men vi hadde fortsatt sjanser til utligning. Det er min klare oppfatning at vi spilte jevnt med Tyskland, og det må ha vært knakende god TV-underholdning.

Kåfjord skryter av jobben Bjarne Berntsen gjorde med laget.

- Dette er en prestasjon få ventet da mesterskapet begynte, men Bjarne forklarte meg underveis at det kunne gå langt. Vi er strålende fornøyd med Bjarne, sa han.

Kåfjord trakk fram unge spillere som Maren Mjelde, Cecilie Pedersen og Marita Skammelsrud Lund og hvordan de er løftet fram til en plass på en internasjonal arena.

- Begge de unge stopperne er gode, men måten Marita kom inn i en sånn kamp og presterte som hun gjorde er noe å bygge på. Og Cecilies scoring mot Sverige kunne John Carew lært mye av, sa fotballpresidenten.

- Vi har et lag for framtiden!

(NTB)

OPTIMISTISK: Fotballpresident Sondre Kåfjord  er optimistisk på vegne av kvinnelandslagets fotballfremtid. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
OPTIMISTISK: Fotballpresident Sondre Kåfjord er optimistisk på vegne av kvinnelandslagets fotballfremtid. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer