Berntsen scoret i sin første seriekamp fra start

Rosenborg tilbake på tabelltopp.

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-Odd 3-2.

Lerkendal-marerittet fortsetter for Odd. For Odd-spillerne har hatt lite å glede seg over etter turene til Lerkendal de seneste årene. For to sesonger siden ble skienslaget sendt hjem som slakt etter å ha tapt 7-0, og man må faktisk helt tilbake til 2002 for å finne sist Odd-seier i Trondheim. 

Men historien så ikke ut til å prege Odd fra start. Allerede før minuttet er spilt klinker Herolind Shala til fra like utenfor sekstenmeteren, men forsøket ender opp en meter til side for mål. 

Dobbeltsjanse
Men etter hvert fester Rosenborg grepet. Og etter et kvarter smeller det for første gang i kampen fra Rosenborg-hold. Daniel Berntsen tvinger frem omgangens første redning fra André Hansen. Tobias Mikkelsen er først på returen, men Odd-forsvaret får kastet seg frem og nekter dansken scoring. 

Og nå handler det meste om Rosenborg på Lerkendal. 25 minutter er spilt når Christian Gamboa kommer i lange klyv opp langs høyresiden, men costaricaneren vil litt for mye, og skuddet blåser over. 

Det mangler ikke på skuddvillige Rosenborg-spillere utover i omgangen heller. Tore Reginiussen forsøker seg, det samme gjør Jonas Svensson. Men ingen av dem får presset ballen mellom stengene. 

Lekre kombinasjoner
Men det massive Rosenborg-trykket må til slutt gi uttelling. Og etter 39 minutter blir trykket for stort for Odd.  Tobias Mikkelsen spiller fri Gamboa med et nydelig hælsspark. Det påfølgende innlegget skaper panikk i Odd-forsvaret som ikke får klarert skikkelig. Og da er John Chibuike der og får satt inn 1-0 til hjemmelaget.

Og trønderne fortsetter å kjøre kampen etter ledermålet. Borek Dockal klemmer til like etterpå, og ballen den sneier tverrligger. 

Men minuttet før pause er tsjekkeren nådeløs. Ballen faller ned like utenfor sekstenmeteren, og med strak vrist plasserer han ballen til venstre for Hansen i Odd-målet. 

Berntsens første 
Rosenborg fortsetter å ha mye ball i andre omgang. Og etter drøye timen smeller det igjen på Lerkendal. Daniel Berntsen limer ballen i krysset. Hans første tippeligascoring for Rosenborg i sin første tippeligakamp fra start for trønderne. 

Odd har ikke klart å gjøre det veldig farlig foran Daniel Ørlund, men et par minutter senere tenner eks-rosenborger Frode Johnsen et lite håp hos gjestene. Et vakkert hodestøt sørger for redusering til 3-1.

Og Johnsen er farlig frempå igjen etter 70 minutter. En innsvinger fra Christer Kleiven ender opp hos veteranen som ikke får skikkelig dreis over brassesparket.  

På overtid får Odd straffespark etter en hands på Mikael Dorsin. Herolind Shala er sikker fra ellevemeteren. Men sluttspurten ender her. Like før slutt får også Jone Samuelsen sitt andre gule kort i kampen og dermed marsjordre.

Rosenborg gjør som de pleier når Odd er motstander på Lerkendal. Seieren fører også hjemmelaget tilbake på tabelltoppen etter at Strømsgodset tapte i Sandnes.