- Berømt, æ?

BODØ (Dagbladet): Det har vært tilnærmet hysteri rundt Ole Gunnar Solskjær i Bodø de siste dagene. Men verdens mest kjente nordmann forstår ikke helt hvorfor. - Det må være mange som holder med United, smiler Ole Gunnar.

For sjøl om det er en stund siden sist det har vært så mye oppstyr rundt det norske landslaget, så er hysteri en del av hverdagen og jobben til Solskjær.

- Jeg er så vant til dette fra Manchester United at jeg nesten ikke tenker over det.

- Men du skjønner jo at du er berømt, at du er stjerne?

- Om jeg er berømt, det får du spørre andre om. Jeg vet ikke om det påvirker meg. Jeg føler ikke at det har forandret meg så mye.

- Etter at Thor Heyerdahl døde, hevder mange at du er den klart mest kjente nordmannen i verden. Du har vel tenkt på det?

- Jeg tenker aldri på popularitet, og kan egentlig ikke si så mye om slikt. Jeg lever i min egen lille verden med mine nærmeste, og tenker mest på det. Men jeg er veldig klar over min rolle som forbilde for unge idrettsutøvere. Faren min dreiv med bryting på topp-plan, og har lært meg mye om det å skulle være et forbilde for andre.

Lært av Cantona

Når man spiller i verdens mest populære fotballklubb, er det lett å plukke opp stjernetriks. Solskjær har lært av både tidligere og nåværende United-stjerner:

- Eric Cantona og David Beckham har lært meg mye om hvordan fansen skal behandles. Ingen tar seg bedre tid enn de to når det skal skrives autografer, forteller Solkjær.

Filosofien er enkel:

- Når en supporter møter meg, så skjer kanskje det én gang i livet for den personen. Derfor synes jeg det er viktig å ta meg tid til å skrive en autograf, eller at de får tatt et bilde.

Det er sikkert derfor Solskjær er så populær også. Fordi han gir folket det de vil ha. Både på og utenfor banen. Ole Gunnar er mest opptatt av å spille fotball. Det er derfor han har det litt tøft om dagen.

- Jeg må innrømme at jeg gjerne skulle vært med Norge i VM nå. Jeg er faktisk ikke så rent lite misunnelige på David Beckham og de andre lagkameratene mine i United som er der borte nå, smiler han.

At han må se VM på TV er så kjipt at han vil ofre mye for at ikke det samme skjer skjer når EM i Portugal avvikles om to år.

- Jeg har faktisk tenkt mye på akkurat det. Vi skal være godt forberedt på høstens kvalifiseringskamper. For meg er det nemlig viktig at vi greier å komme oss til EM. Det kan være mitt siste mesterskap som spiller på toppnivå. Det vil jeg ha med meg.

Sulten

- Og å vinne noe med landslaget er vel det eneste du mangler i premiehylla?

- Ja, helt klart. Jeg har jo ikke storspilt i de to mesterskapene jeg var med på i 98 og 2000, sier han lakonisk.

I går måtte Ole Gunnar stå over siste del av treninga på grunn av tett nese. Etter sigende dreier det seg om en kombinasjon av forkjølelse og allergi. Men ifølge landslagsledelsen er det ingen fare for at han må stå over i dag. Nils Johan Semb har nemlig merket på Solskjær og de andre gutta at lysten til å komme tilbake i det gode selskap er stor.

- Helt klart. Sulten i laget er stor akkurat nå. Og det merker jeg svært godt som trener, sier Semb til Dagbladet.

- Det sier seg sjøl. Når du har vært uten mat ei uke, så vil du ofre mye for å få et måltid i morra. Er du mett, ville du kanskje brydd deg mindre om det, smiler landslagssjefen.

LITT BESKJEDEN: ...men Solskjær innrømmer at han har plukket opp noen stjernetriks av Eric Cantona og David Beckham.