Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berre berget blekt VIF fra pinlig uavgjort

Stanget i halvannen omgang mot armenske Mika.

VIKTIG SCORING: Morten Berre har slitt med skader i sesonginnledningen, men er på vei tilbake mot formen. Mot armenske Mika var han på rett sted til rett tid da han sørget for at osloklubben i det minste har et forsprang foran returkampen i Armenia. Her jubler han sammen med pasningslegger Fegor Ogude.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VIKTIG SCORING: Morten Berre har slitt med skader i sesonginnledningen, men er på vei tilbake mot formen. Mot armenske Mika var han på rett sted til rett tid da han sørget for at osloklubben i det minste har et forsprang foran returkampen i Armenia. Her jubler han sammen med pasningslegger Fegor Ogude. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Europa League-kvalifisering: Vålerenga - Mika 1-0, Ferencvaros - Aalesund 2-1, Paks - Tromsø 1-1.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norske lags europacupdeltagelser har vært et sorgens kapittel de siste sesongene, og publikum ble servert langt fra noe festfyrverkeri da Vålerenga gjorde sin entré i Europa League-kvalifiseringen mot armenske Mika på Ullevaal.

2312 tilskuere på nasjonalarenaen fikk se et fantasiløst VIF-lag slet seg igjennom en første omgang hvor Mohammed Fellahs stolpeskudd var eneste bidrag til underholdningen før pause. Et gjerrig bortelag viste seg vanskelige å bryte ned når balltempoet aldri ble tilstrekkelig høyt.

- Det var gå-fotball i første omgang, erkjenner manager Martin Andresen.

Det tok seg opp noe etter hvilen, men det tok godt og vel en time før vertene klarte å etablere et visst trykk mot gjestenes mål.

-  Etter pause ble det noe bedre. Vi sleit med å gjøre gode valg, spesielt i leddene bak på banen, mener Andresen.

- Kom for 0-0 Halvveis ut i annen omgang sikret Andresens menn seg et utgangspunkt de kan leve med foran returen i Armenia neste torsdag. Fegor Ogude kombinerte fint med Mohammed Fellah på høyresiden og slo hardt inn foran mål, hvor innbytter Morten Berre kranglet ballen opp i nettaket.

VIKTIG BORTEMÅL: Solomon Okoronkwo ga Aalesund ledelsen mot Ferencvaros og sikret dermed et viktig bortemål, selv om det ble 1-2 tap.Foto: SCANPIX/EPA/Tibor Illyes
VIKTIG BORTEMÅL: Solomon Okoronkwo ga Aalesund ledelsen mot Ferencvaros og sikret dermed et viktig bortemål, selv om det ble 1-2 tap.Foto: SCANPIX/EPA/Tibor Illyes Vis mer

Scoringen markerte begynnelsen på Vålerengas beste periode i kampen, hvor de rullet opp sjanse etter sjanse, men kombinasjonen av svake avslutninger og en god Gevorg Kasparov i gjestenes mål forhindrer en større seier.

Det irriterte målscorer Berre, som kom til to gode muligheter til.

- Det irriterer meg at jeg ikke satt de andre store sjansene mine. Vi sleit i dag, rett og slett. Det var et typisk østeuropeisk lag som la seg lavt. Det visste vi på forhånd, sier Berre.

Alt i alt tok fjorårets sølvvinner i Tippeligaen en fullt fortjent seier, men har fortsatt en jobb å gjøre skal det bli avansement til tredje kvalikrunde.

- Mika kom for å spille 0-0, og er nok sånn passe fornøyd med resultatet. Det kan fort bli en annen kamp i Armenia, men det er et lag vi skal slå, sier Andresen.

Bortemål for AaFK Også Aalesund har en jobb å gjøre når de tar imot Ferencvaros på Color Line stadion om nøyaktg ei uke, men reiser i det minste hjem med et bortemål i bagasjen etter at de tapte 1-2 på bortebane mot den forhenværende ungarske storheten. 

Solomon Okoronkwo sendte tangotrøyene i ledelsen etter 27 minutter etter et presist slått frispark fra Michael Barrantes, men med en scoring før og en scoring etter pause, er det Ferencvaros som sikret seg det beste utgangspunktet.

Det var forøvrig assistenttrener Kent Bergersen som ledet AaFK fra sidelinja i Budapest. Kjetil Rekdal, som var hjemme på grunn av familieforøkelse, er imidlertid tilbake på benken i returoppgjøret.

Godt TIL-resultat Tromsø møtte også ungarsk motstand i kveld i form av Paks, og også «Gutan» fikk med seg et bortemål da Tom Høgli-erstatter Hans Norbye tok seg oppover høyresiden sin og slo inn i feltet. Der dukket Magnus Andersen opp og satte ballen i mål fra kort hold til 0-1.

Resultatet sto seg til pause, men i andre omgang måtte vikarkeeper Robin Malmqvist strekke våpen da Gabor Vayer kom alene gjennom. Vayer rundet sikkert Malmqvist, og trillet ballen kontrollert i mål.

Det ebbet ut med 1-1, noe som må sies å være et godt utgangspunkt for Tromsø, som møtte langt sterkere motstand enn i forrige runde da svake Daugava Daugapils ble slått enkelt med 7-1 sammenlagt.

GODT UTGANGSPUNKT: Tromsø fikk med seg et godt utgangspunkt etter Magnus Andersens scoring mot Paks i Ungarn.Foto: SCANPXI/REUTERS/Laszlo Balogh
GODT UTGANGSPUNKT: Tromsø fikk med seg et godt utgangspunkt etter Magnus Andersens scoring mot Paks i Ungarn.Foto: SCANPXI/REUTERS/Laszlo Balogh Vis mer