Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berre, Børven og Bojan berget blemme mot Brann

Snudde 1-3 til 4-3.

• Vålerenga - Brann 4-3 (1-3)

(Dagbladet): For en fotballkamp vi var vitne til på Ullevaal stadion søndag kveld! Vålerenga tok ledelsen tidlig, men rotet den bort nesten like fort, og lå under 1-3 etter 17 minutter. I andreomgang var det et helt annet Vålerenga-lag som kom på banen. God hjulpet av Morten Berre, Bojan Zajic og Torgeir Børven snudde hjemmelaget ydmykelsen til triumf. Det endte til slutt 4-3 til de blåkledde.

Etter kampen var Vålerenga-trener Kjetil Rekdal naturligvis lykkelig.

- Vi hadde et kvarter i førsteomgang hvor alt gikk galt. Det så ut som vi trodde vi hadde vunnet, det er ikke lurt. Alt i alt synes jeg vi vinner fortjent, men måten vi kommer dit på er sinnsvak.

Konfrontert av Jon Børrestad i CMore-studio om hva han sa til laget i pausen, svarer Rekdal følgende:

- Hva som skjer der inne er mellom trener og spillere. Vi fant tilbake til roen og fatningen, og fikk energi til å gjøre et forsøk i andreomgang.

Brann-trener Rune Skarsfjord tok på seg skylda for tapet etter kampen.

- Det er mitt ansvar, men jeg må spørre spillerne hvorfor det skjedde. Vi må bare erkjenne at det er vår egen feil, har vi ikke baller til det så må vi finne på noe annet. Det var skuffende og forunderlig, sa Skarsfjord til CMore.

Fartsfyllt Øst mot vest. Oslo mot Bergen. Blått mot rødt.

Vålerenga - Brann er et klassisk hatoppgjør, noe som også viste seg allerede før kampstart, da supportere barket sammen utenfor Ullevaal stadion.

Det var ikke slåsstendenser på banen, men den første hasardiøse situasjonen oppstod allerede etter et minutt. Baffo felte Pusic inne i straffefeltet, og hele Brann ropte på straffe. Det skulle nok bergenserne også hatt.

I stedet var det hjemmelaget som tok ledelsen etter fire minutters spill. Joachim Thomassen slo inn fra venstre etter et flott Vålerenga-angrep. Inne i boksen ventet ingen ringere enn ringreven Morten Berre. Veteranen fikk en enkel oppgave med å sette inn ledermålet med hodet fra kloss hold.

Så svartnet det for Vålerenga-forsvaret.

- Rullgardina gikk ned Da ni minutter var spilt fikk Brann frispark ute på høyrekanten. Tidligere Brann-spiller Jan Gunnar Solli sviktet fullstendig i markeringa, noe som gjorde at Martin Pusic fikk stå helt aleine. Østerrikeren skallet inn utligninga fra åtte meters hold.

Bare to minutter seinere fikk Barmen tid og rom inne i Vålerengas straffefelt. Han fant en umarkert Huseklepp, som ikke traff skikkelig med skuddet sitt. Det holdt likevel til å overliste Kongshavn i Enga-buret, og plutselig var det Brann som ledet på Ullevaal.

Og bergenserne stoppet ikke der. Klokka viste 17 minutter da Pusic var tilrettelegger. Avslutter denne gangen var Barmen, som var iskald i avslutningsøyeblikket da han bredsidet inn 1-3 fra bakre stolpe.

RINGREV: Morten Berre nærmer seg 40 år, men så ut som en ung og sulten spiss mot Brann på Ullevaal søndag. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
RINGREV: Morten Berre nærmer seg 40 år, men så ut som en ung og sulten spiss mot Brann på Ullevaal søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Det resultatet stod seg ut de første 45.

I pausen var ikke Christian Grindheim nådig med egne lagkamerater.

- Det var ti skjebnesvangre minutter hvor rullgardina gikk ned i forsvarsrekka vår, meldte rogalendingen til CMore.

Berre-redusering Trolig fikk de blåkledde høre det i garderoben. Kjetil Rekdal er ikke kjent for å legge noe i mellom. Det viste han også da han gjorde sitt første bytte allerede etter 20 minutter.

Likevel tok det ikke mer enn tre minutter av den andre omgangen før Brann fikk sin første store mulighet. Alt virket å være som før i Vålerengas forsvarsfirer.

Men så skjerpet de seg. Deretter kom Bojan Zajic på banen, og da så alt plutselig ut til å gå på skinner for Vålerenga. Etter en drøy time kom reduseringen.

Morten Berre gjorde ikke stort annet enn å stå på rett sted til rett tid på en corner fra Jan Lecjaks. Veteranen ble regelrett truffet av ballen der han sto helt aleine. 2-3, og ny spenning i kampen.

Børven-dobbel Et snaut kvarter seinere var det 16 år yngre Torgeir Børven som var sist på ballen da Rekdals menn utlignet til 3-3. I duell med to Brann-forsvarere raget 21-åringen høyest på frisparket fra Bojan Zajic.

Gonzalez var i offside på bakre stolpe, men var ikke borti ballen. Kanskje skulle det målet vært annullert, uten at det satte noen demper på gledesscenene til de blåkledde.

Fitim Kastraia, broren til Flamur Kastrati, hadde et godt innhopp for Vålerenga. Etter 84 minutter slo han et fantastisk innlegg fra høyre. Inne i feltet ventet Torgeir Børven, som nok en gang raget høyest, og nok en gang brukte han hodet for å gjøre mål.

Dermed var Vålerenga plutselig i ledelsen igjen, til Kjetil Rekdals store forlystelse på sidelinja. 4-3-ledelsen holdt helt ut, noe som gjøre at alle poengene blei igjen i Oslo.

Det var det få som trodde etter halvspilt kamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling