- Berre er et unikum i norsk toppfotball

Solskjær roser Vålerenga-spilleren etter poengdeling.

 KUNNE JUBLE:  Molde utlignet på overtid og sikret seg poeng fra bortemøte med Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KUNNE JUBLE: Molde utlignet på overtid og sikret seg poeng fra bortemøte med Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det var en festforestilling de 10.000 frammøtte fikk se på Ullevaal Stadion i dag. Og kampen levde til siste slutt.

Gjestenes Agnaldo fikk ikke mange minuttene på banen, men innbytteren tok virkelig vare på muligheten.

Ole Gunnar Solskjær var klar på at Agnaldo kommer til å bli en viktig spiller for Molde fremover.

- Han er en typisk nummer ti. Han er utrolig dyktig både teknisk og taktisk, og han kommer til å bli fantastisk god, sa han til TV2 etter kampen.

Fra 14 meter banket brasilianeren ballen i det lengste hjørnet og sørget for uavgjort. Og kampen hadde før da vippet begge veier.

Vålerenga tok tak i kampen og styrte fra første spark på ballen. Vertene hadde allerede vært nære scoring en gang, da en gammel ringrev dukket opp på bakre stolpe etter ni minutter.

Morten Berre headet VIF i føringen etter et godt forarbeid av Diego Calvo.

Og det var ikke det siste vi skulle få se av 37-åringen denne ettermiddagen.

Bommet på åpent mål Molde snudde kampen før hvilen. U21-landslagsspillerne Jo Inge Berget og Martin Linnes sto for gjestenes scoringer.

Og det kunne fort ha blitt scoret mer enn tre ganger de første 45 minutter. Vålerenga produserte flere store sjanser, men aller nærmest var Moldes Daniel Chima Chukwu. På utrolig vis klarte han å bomme på åpent mål.

Tre gode minutter i andre omgang så derimot ut til å snu det for vertene. Først var det innbytter Jan Gunnar Solli som vakkert rundet Ørjan Håskjold Nyland og utlignet for Oslo-laget.

Kun to minutter senere var Enga frampå igjen. Nevnte Solli slo inn, og på bakre stolpe dukket Morten Berre opp, og headet Enga i føringen.

Kvarteret senere ble dagens helt byttet ut til stående ovasjoner fra de 10.000 tilskuerne på Ullevaal.

Kjetil Rekdal sparte ikke på superlativene da han snakket med TV2 etter kampen.

- Det er få i Norge som er som Morten Berre. Han er så nøyaktig i alt han gjør. Han har allerede scoret fem mål i år, og det ville ikke overrasket meg om han kommer opp i tosifret før sesongen er over, sa Rekdal.

- Berre er et unikum i norsk toppfotball, legger Rekdal til.

Også Ole Gunnar Solskjær skrøt av 37-åringen etter kampslutt.

- Han vet hvordan posisjon han skal være i for å score mål. Han er en målscorer. Han er en målsnik som har levert år etter år.

Agnaldo snøt Vålerenga Det så ut til å holde seg fram til kampuret hadde passert 90 minutter og en herremann ved navnet Agnaldo dukket opp.

Etter kampen kunne det virke som om Solskjær og Molde var mer fornøyd med poengdeling enn Rekdal.

- Jeg er kjempefornøyd, selvfølgelig. Jeg er veldig stolt over den måten vi spiller på. Og etter min mening er det en velfortjent utligning, sier Solskjær.

Eikrem til Heerenveen Solskjær bekreftet også at Magnus Wolff Eikrem kan være på vei til Heerenveen.

- Magnus vurderer å dra dit. Vi har akseptert bud, og det kan godt hende han reiser dit.

 LIKT:  Kjetil Rekdals Vålerenga måtte se gjestene utlikne på overtid. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LIKT: Kjetil Rekdals Vålerenga måtte se gjestene utlikne på overtid. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer