Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berre scoret da Vålerenga vant med ti mann

Omdiskutert utvisning.

* Vålerenga - Sandnes Ulf 2-0

(Dagbladet): Selv om Vålerenga lå på 11. plass før den siste runden, var mulighetene kvalifiseringsspill fortsatt tilstede. En mann ville fjerne all tvil - og det viste han før ti minutter var spilt.

Kristoffer Hæstad fant Jan Gunnar Solli ute på kanten, den tidligere RBK-spilleren slo et perfekt innlegg som Morten Berre styrte inn i nettmaskene.

Marius Helle var frisk på topp for gjestene, men ble for ensom i gjestenes angrep. Men situasjonen som det vil bli snakket om i ettertid, fant sted etter 39 minutter.

Dommer Ken Henry Johnsen blåste uten at noen viste hvorfor. Etter å ha pratet med sin linjedommer besluttet han å gi det det røde kortet til Vålerengas Nicolai Høgh. Johnsen mente Høgh bevisst hadde slått etter Marius Helle. Reprisene viste at avgjørelsen var i det vel tøffeste laget.

Selv med en mann mer på banen klarte ikke Sandnes Ulf å score. Det gjorde derimot vertene. Giancarlo Gonzalez tok vare på muligheten som Ulf-keeper Aslak Falch ga han. Sistekansen ga en håpløs retur, og den tok Enga-spilleren vare på.

Tre poeng sørget for at Vålerenga endte på 11. plass, med hele fem poeng ned til kvalikplassen som de kunna ha havnet på.

 VANT:  Kjetil Rekdal og Vålerenga.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT: Kjetil Rekdal og Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer