Berreshow og Rosensorg

STAVANGER (Dagbladet): Morten Berre trikset, scoret, klaget til dommeren, sleit og jobbet og filmet til seg et frispark eller tre. Men han nekter beinhardt for at han filmet seg til straffespark og rødt kort til Odd Inge Olsen.

Viking - RBK 2-0

Mål: 1- 0 Toni Kouivasto (4),

2- 0 Morten Berre (31)

BB: Morten Berre, Viking

- Han var borti meg, sikkert ikke med vilje. Men det var en soleklar straffe og rødt kort, Rosenborg-spillerne protesterte heller ikke noe særlig.

- Du kan ikke ha snublet i egne bein?

- Herregud, det blir for dumt, sier Morten Berre til Dagbladet etter kampen som har gitt Rosenborg en marerittaktig start på sesongen.

Supertent

Den hjemvendte Tysklands-proffen med lite sukess i St. Pauli var supertent foran møtet med trønderne. Berre gikk fra Viking som Bosmann-spiller i fjor.

Da ble det murret. - Han tenker bare på penger, klaget noen. Benny Lennartsson hentet ham hjem fra glemselen, men ville publikum ta varmt imot ballkunstneren?

- Jeg var spent og nervøs, medgir Morten Berre.

Han startet med en susende takling av Bent Skammelsrud, på grensen til gult kort. Så kom løpene, triksene, vendingene... På en femøring driblet han to Rosenborg-forsvarere, og Toni Kuivasto laget 1-0. Tonen var satt, Berre hadde fått publikum med seg og siddisene luktet trønderblod.

Sikker

Straffesparket er omstridt, men Berre er sikker. Arason reddet mesterlig, men utvisningen av Odd Inge Olsen ble tung å takle for Rosenborg. Før kampen ble Nils Arne Eggen stående applaudert av Viking-tilhengerne. Dermed var det slutt på høfligheten, for Viking rullet over aldrende trøndere med en glød og intensitet som gjaldt det cupfinalen.

Morten Berre var dirigent, og trener Benny er sjeleglad for at han er tilbake.

- Berre var innblandet i de fleste av våre sjanser. Han holder ballen og vi får flere spillere framover på banen. Men ennå trenger vi for mange sjanser for å gjøre de to målene, sier Lennartsson til Dagbladet. Lennartsson er fortsatt sår over at Viking ikke fikk straffespark og rødt kort mot Lillestrøm, og vil ikke høre snakk om feildømming i går.

Morten Berre ordnet sjøl 2-0. Han var aggressiv på banen, men etterpå er han ofte en blyg herremann av få ord. Andre øser ut lovord.

- Morten Berre er gull verdt for oss. Han er best i Norge til å holde på ballen, vende bort spillere og komme seg fri, sier Vikings Erik Fuglestad til Dagbladet.

Fuglestad hadde en suser i stanga. Både Tom Sanne og Morten Berre var aleine med Rosenbog-keeper Arason, uten å klare å få ballen over streken. To- tre andre Viking-spillere hadde store sjanser, men nølte for lenge eller manglet sjøltillit til å avslutte.

- Vi gikk på banen for å ta kommandoen, ikke la Rosenborg få bestemme. Det klarte vi. Og det er lenge siden vi har holdt nullen. Nå må vi ha den samme tenningen foran møter med dårligere lag, det har vi ikke vært flinke nok til, mener Erik Fuglestad.

Måljeger Nevland er ute for to uker. Men Morten Berre hever Viking over det middelmådige. Han ble helt på stadion i går. Ustø på beina, riktignok, han falt lett og ville ha frispark for alt.

- Kanskje var det litt teit å springe til dommeren når jeg ble felt. Men det er impulsivt, sier Morten Berre.

Han spilte til krampa satt i beina, og gikk ut kvarteret før slutt.

- Jeg ble sliten, og mangler nok litt løpetrening, mener Berre, som ikke ser ut til å ha blitt en dårligere fotballspiller av å hutre på innbytterbenken i en tysk bakgårdsklubb.

Storsnutede siddiser var høyt oppe i går kveld, og snakker allerede om bunnoppgjør Rosenborg- Bryne. Viking advarer:

- Rosenborg er ikke på hell, de skapte sine beste sjanser etter at de fikk en mann utvist, sier Benny Lennartsson.

- Rosenborg vil kjempe i toppen i år også, forhåpentlig sammen med oss, sier Erik Fuglestad.

FRA FIASKO TIL SUKSESS: Morten Berre (nummer to fra venstre) hadde alt annet enn suksess i tyske St. Pauli. I går var hevnen søt da Rosenborg ble senket i Stavanger. Her mottar Berre de andre Viking-spillernes hyllest etter å ha scoret.