Berti Vogts i trøbbel

Bertie Vogts er under voldsomt press som landslagssjef for Skottland. 2-2 kampen mot Færøyene lørdag gjør at mange tror Vogts engasjement synger på siste verset.

- Tiden renner ut for Vogts, for 2-2 mot Færøyene er uakseptabelt, sa Glasgow Rangers-kaptein Barry Ferguson til BBC radio. Det var han som scoret utligningsmålet i Toftir og reddet uavgjort etter at Færøyene hadde ledet 2-0.

- Nå kan vi ikke lenger si at Vogts må få mer tid. Vi har spilt seks kamper og fortsatt ikke vunnet. Det må vi gjøre noe med. Vi må rett og slett begynne å vinne kamper, sa Ferguson.

Vogts førte Tyskland til seier i EM i England i 1996, men han har slitt som landslagssjef i Skottland. Han tok over laget i februar, men nederlag i privatlandskamper mot Frankrike, Nigeria, Sør-Korea, Sør-Afrika og Danmark samt lørdagens uavgjorte EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene har gjort at starten hans som skotsk landslagssjef er blitt et mareritt.

- Jeg vet ikke hva som skjedde i den første omgangen mot Færøyene. I pausen spurte jeg spillerne mine hva som foregikk, men de kunne ikke forklare det heller, sa Vogts til flere aviser etter kampen lørdag.

NTB