Berusende seier

BERGEN (Dagbladet): Brann - Werder Bremen 2-0. Storspill og seiersrus på Brann stadion i går kveld etter at Brann skaffet seg tidenes utgangspunkt i UEFA-cupen. En av de få som beholdt beina på bakken: Brann-trener Harald Aabrekk. - Vi må ha flaks for å gå videre til andre runde, sier han.

- Vi gjorde en god kamp, men i Tyskland må vi heve oss noen hakk for å vinne. Der møter vi et helt annet trøkk, sier Aabrekk.

Spillerne er mer optimistiske. - Vi har et veldig godt utgangspunkt før bortekampen. Dette ser bra ut. Hele laget gjorde en kjempeinnsats, sier Thorstein Helstad.

Og det hadde han rett i. Brann var gode. Til tider veldig gode. Men Werder var ditto dårlige.

- Lurere enn tyskerne

- De var ikke så sterke og kom aldri igang med sitt spill. Vi skal gjøre vårt aller beste for å vinne sammenlagt, sier målscorer Arne Vidar Moen.

Brann-manager Kjell Tennfjord har allerede taktikken for returkampen klar.

- De må angripe for å få mål og vi er gode på kontringer. Den norske måten å spille fotball på er lurere enn den tyske.

Giske som spion- Det var fryktelig viktig at Werder ikke klarte å score noen mål her i Bergen. Vi har muligheter til å gå videre, og det vil selvsagt bety veldig mye både sportslig og økonomisk for oss. Vi blir bedre med internasjonal erfaring, sier Tennfjord.

Harald Aabrekk, allerede utropt som suksess-trener i Bergen, sender igjen Anders Giske sørover for å spionere på Werder Bremen.

- Han kan tysk fotball bedre enn de fleste, og har gitt oss svært verdifulle rapporter på forhånd. Jeg stoler på han, sier Aabrekk.

Som landslagets assistenttrener håper han at Håvard Flo får ny tillit som spiss i Werder.

- Han er mye bedre på den plassen, og for landslagets skyld håper jeg han får fortsette helt framme.

Flo sier selv dette etter tapet mot Brann:

- Brann var svært gode, og vil spilte dårlig. Vi lot dem få spille sitt opplegg. De fikk gjøre akkurat som de ville. Derfor tapte vi.

MÅÅÅÅL: Kjetil Løvik lager 2-0 til Brann over Werder Bremen. Legg merke til at målvakten og forsvarsspilleren er utspilt.