Besiktas betaler ikke Lørenskog - kan få straff

John Carew-pengene lar fortsatt vente på seg.

(Dagbladet.no): Fordi fotballstjerna John Carew ble fostret opp i Lørenskog Idrettsforening (LIF), har klubben krav på prosenter av alle overgangene spissen er involvert i.

Men verken Besiktas, Lyon eller Aston Villa har betalt Lørenskog solidaritetsmidlene de skylder. Nå kan dette begynne å straffe seg.

Norges fotballforbund (NFF) har nemlig meldt Besiktas inn til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), og den tyrkiske klubben risikerer nå en reaksjon.

Har strenge sanksjonsmidler

- Jeg vil anta at det kommer en eller annen reaksjon. Akkurat hvordan, vil jeg ikke spekulere i, men FIFA kan i verste fall stenge land ut fra mesterskap, forteller NFFs lovsjef, Thor Grønnerud, til Dagbladet.no.

- Men de skyter nok neppe med den største kanonen i første omgang. Antakelig får de en ny betalingsfrist først, legger han til.

Klageorganet som behandler saken, Dispute Resolution Chamber, er ventet å komme med sin reaksjon i løpet av de nærmeste ukene.

I tillegg til Besiktas, skylder også Lyon og Aston Villa penger til Lørenskog, men ingen av disse klubbene er foreløpig klaget inn.

CAREW-PENGENE KOMMER: Besiktas risikerer nå straff for at de ikke har betalt solidaritetsmidlene de skylder Lørenskog, her ved formann Rune Østerhaug (t.h.), som en følge av John Carews fortid i klubben. Foto: SCANPIX. Fotomontasje: DAGBLADET.NO
CAREW-PENGENE KOMMER: Besiktas risikerer nå straff for at de ikke har betalt solidaritetsmidlene de skylder Lørenskog, her ved formann Rune Østerhaug (t.h.), som en følge av John Carews fortid i klubben. Foto: SCANPIX. Fotomontasje: DAGBLADET.NO Vis mer

Etter påtrykk fra John Carews agent, Per A. Flod, har Lyon tidligere signalisert at de vil betale.

- Klubbene mangler kunnskap

Men foreløpig er ikke pengene kommet på LIFs konto. Aston Villas betalingsfrist gikk ut for en uke siden.

- At vi ikke får pengene, er veldig trist. I verste fall kan det føre til at det ikke blir noe av den planlagte kunstgressbanen, sier LIF-formann Rune Østerhaug til Dagbladet.no.

Lørenskog er for øvrig ikke den eneste breddeklubben som har problemer med å få pengene sine fra storklubbene.

I tillegg til Lørenskog/Besiktas-saken, meldte NFF inn sju lignende saker i midten av februar. Totalt kom det inn drøyt 1 800 lignende klager i fjor, og det finnes ikke ressurser til å følge opp alle like godt.

- FIFA er av den oppfatning at kunnskapen ute i klubbene ikke er god nok, forteller Grønnerud.

Besiktas betaler ikke Lørenskog - kan få straff