Besiktas-fans tiltalt for forsøk på statskupp - risikerer fengsel på livstid

Tyrkiske fans samlet i demonstrasjoner utenfor rettssalen.

MASSIV STØTTE: Besiktas-fans, sammen med tilhengerne av andre tyrkiske klubber, samlet seg utenfor rettssalen i Istanbul i dag. Dette var en protest mot at 35 besiktas risikerer livstidsfengsling etter å ha deltatt i protester mot staten i Gezi-parken i 2013. Foto: AFP/Ozan Kose.
MASSIV STØTTE: Besiktas-fans, sammen med tilhengerne av andre tyrkiske klubber, samlet seg utenfor rettssalen i Istanbul i dag. Dette var en protest mot at 35 besiktas risikerer livstidsfengsling etter å ha deltatt i protester mot staten i Gezi-parken i 2013. Foto: AFP/Ozan Kose. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Liverpool gikk til 16-delsfinalen av Europa League da de røk ut av Champions League forrige uke. Der møter de den tykiske serielederen Besiktas.

Den tyrkiske klubben kan imidlertid bli nødt til å stille uten store deler av sin trofaste fangruppering «Carsi», som er stilt for retten siden de støttet Gezi-opptøyene i fjor sommer. Det skriver blant annet tyrkiske nettavisen Miliyet.

Carsi-gruppen er kjent for sin høylytte synging og koreografering på stadion, men en kjerne av grupperingen risikerer livsvarig fengsel for et angivelig «forsøk på statskupp».

Anklages for terrorisme Opptøyene i Gezi (et lite parkområde i Istanbul) var en demonstrasjon som pågikk sommeren 2013, mot de tyrkiske myndighetenes planer om å blant annet bygge militærbygg i området.

Carsi-gruppen skal ha vært sentral i å støtte disse demonstrasjonene, og er nå tiltalt for å ha forsøkt å «fjerne regjeringen» gjennom  «makt og vold».

Statsadvokaten krever livstidsstraff for ultras-gruppens ledere, Ayhan Güner, Erol Özdil og Hali Bulent Ergenc, sammen med 32 andre Besiktas-supportere som er titlalt. Human Rights Watch (HRW) har plukket opp saken, og er kritiske til anklagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer