Champions League, Besiktas-Benfica

Besiktas med ellevill snuoperasjon mot Benfica i Champions League

Snudde 0-3 til 3-3.

VILL JUBEL: Besiktas' Vincent Aboubakar jubler etter å ha utliknet til 3-3 for Besiktas mot Benfica etter en fantastisk snuoperasjon i kveld. Foto: EPA / SEDAT SUNA / NTB Scanpix
VILL JUBEL: Besiktas' Vincent Aboubakar jubler etter å ha utliknet til 3-3 for Besiktas mot Benfica etter en fantastisk snuoperasjon i kveld. Foto: EPA / SEDAT SUNA / NTB ScanpixVis mer

Besiktas ble rundspilt i første omgang, men snudde 0-3 til 3-3 i mesterligaoppgjøret mot Benfica og er for fullt med i kampen om plass i utslagsrundene.

Onsdagens oppgjør i Istanbul så ut til å gå mot en krystallklar borteseier etter de første 45 minuttene. Benfica hadde periodevis herjet med hjemmelaget og var tre mål foran.

Gonçalo Guedes slo an tonen for gjestene med sin 1-0-scoring etter ti minutters spill onsdag. Kvarteret deretter doblet den brasilianske høyrebacken Nelsinho til 2-0. 3-0-målet kom etter en drøy halvtime ved serbiske Ljubomir Fejsa.

Da syntes kampen i Istanbul avgjort, men den slags spådommer holdt ikke stikk.

Etter pause senket gjestene skuldrene og inviterte Besiktas inn i kampen. Cenk Tosun og Ricardo Quaresma takket for tilbudet med hver sin redusering, og da kamerunske Vincent Aboubakar hamret inn 3-3 rett før slutt var den sterke snuoperasjonen et faktum.

Det var tett i toppen i gruppe B foran onsdagens kamper. Lederduoen Napoli og Benfica hadde kun ett poeng til gode på Besiktas i kampen om de to plassene som gir avansement til cupspillet.

Med seier ville dermed Benfica sikret plassen i utslagsrundene. 3-3-resultatet i Istanbul betyr i stedet at portugiserne fortsatt har kun ett poeng til gode på Besiktas. Dermed blir det spenning om avansementet helt inn i siste runde.

Napoli kan på sin side ta et langt skritt mot utslagsrundene med seier mot Dinamo Kiev senere onsdag. Klar for cupspillet blir den italienske storklubben imidlertid ikke, all den tid Besiktas kan gå forbi på innbyrdes oppgjør etter de avsluttende kampene.

Dinamo Kiev er tabelljumbo og fortapt i gruppe B foran bortemøtet med Napoli senere onsdag.

(NTB)