Besiktas ødela Arsenals utrolige Champions League-rekord

Aaron Ramsey utvist.

• Besiktas - Arsenal 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Arsenal gikk inn som favoritter til kveldens bortekamp mot John Carews gamle klubb Besiktas.

London-laget har en egen evne til å vinne kvalikkamper til Champions League.

På tolv forsøk hadde Arsenal vunnet tolv, og har den smått utrolige målforskjellen 29-3.

Men i kveld ødela Besiktas statistikken. Kampen endte 0-0.  13 kamper, 12 seiere og én uavgjort er fortsatt ikke dårlig, men den perfekte statistikken er historie.

- Det var en av de vanskeligste kampene jeg har spilt i CL. Vi kunne ha vunnet, og vi kunne ha tapt. Det var viktig å komme herifra uten å slippe inn mål. Jeg tror vi er kapable til å vinne hjemme, sier Arsene Wenger.

Skremmeskudd Demba Ba var råfrekk da han forsøkte seg på et skudd direkte fra avspark. Fire sekunder var spilt da Szczesny måtte slå ballen bort fra krysstanga.

Fire minutter seinere var Ba igjen farlig frampå. Spissen avsluttet et godt angrep med et knallhard skudd inne i sekstenmeteren - men igjen var Szczesny der.

Arsenal i stanga Den dårlige trenden fortsatte for Arsenal utover kampen.

Besiktas var friske, og det ble ikke bedre av at Arsenal sleit med å holde ballen i laget. Besiktas fikk flere gode overganger, blant annet da Olcay Sahan skøyt like utenfor fra skrått hold etter 48 minutter.

Arsenal skapte få sjanser, men var nære på da Santi Cazorla banket til på et frispark fra atten meter. Skuddet fikk en lei sprett rett foran  Tolga Zengin - men keeperen greide å slå ballen ut av faresonen før et Arsenal-hodet kom på ballen.

Like før slutt kunne Alex Oxlade-Chamberlain scoret et livsviktig bortemål for Arsenal. Den lynraske spilleren dro seg inn i boksen og curlet ballen via keeperen,stanga og ut.

PS. Aaron Ramsey fikk to gule kort i kveldens kamp og må stå over returoppgjøret i London.