Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Besiktas vil selge stjernene

Ifølge tyrkiske aviser skal Besiktas ønske å kvitte seg med John Carew og seks andre stjerner for å erstatte dem med unge talenter.

Besiktas har ambisjoner om gull og heder, men har slitt veldig denne sesongen:

De er slått ut av UEFA-cupen og ligger på 5. plass i den hjemlige ligaen - hele 14 poeng bak ligaleder Fenerbache etter 17 serierunder.

Klubbens spanske trener Vicente del Bosque skal ikke være fornøyd med stjernespillerne han rår over, og han skal ifølge flere tyrkiske medier i møte med klubbledelsen ha bestemt seg for å kvitte seg med følgende spillere:

John Carew, lagets største stjerne Sergen Yalcin, den kolombianske landslagkeeperen Cordoba, spanske Juanfran, brasilianske Ronaldo, den egyptiske landslagsspilleren A. Hassan og den rumenske landslagsspilleren Pancu. Klubben skal allerede ha startet forhandlinger med Valencia om Juanfran.

Snittalder på 24

På en pressekonferanse i Istanbul i går skal fotballansvarlig Kivanc Oktay i Besiktas ha opplyst at klubben ønsker å selge de største stjernene for å bygge opp et nytt storlag med egne unge talenter.

Besiktas skal ønske en stall på 24 spillere, hvor gjennomsnittsalderen ikke skal være over 24 år.

Dagbladet fikk i går kveld ikke tak i Carew eller hans rådgiver Per A. Flod for en kommentar. At Besiktas derimot åpnet for å selge den norske landslagsspissen ble kjent da Carew ble lansert som erstatter for langtidsskadde Henke Larsson i Barcelona.

Store reaksjoner

Normalt sett bør man ta hva tyrkiske aviser skriver med en klype salt, men oppsiktsvekkende mange medier meldte om den samme dramatiske beslutningen i Besiktas i går:

Avisene Fanatik og Fotomag viet hele førstesiden til nyheten, mens Milliyet, Hurriyet og Sabah bruker mye plass inni avisa.

Og det er de samme sju stjernespillerne som blir navngitt alle steder.

Opplysningene førte til umiddelbar uro blant Besiktas-fansen, som mest av alt er skuffet over at del Bosque ikke har klart å skape toppresultater med så mange stjernespillere.

Fansen skal også gi klart uttrykk for at de ikke ønsker at klubben skal kvitte seg med John Carew og fansens største helt, Sergen Yalcin.

SKAL SELGES? Ifølge tyrkiske aviser skal Besiktas ønske å selge John Carew og seks andre stjernespillere for å rydde vei for yngre spillere. Trener Vicente del Bosque ønsker å bygge opp et nytt lag etter alle nedturene i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media