Beskjed etter nedtur

Ingvild Flugstad Østberg (32) var skuffet etter fjerdeplassen i NM. - Jeg hadde nok forventet at hun skulle være litt lenger oppe enn hun var i dag, sier NRK-ekspert Therese Johaug.

NRK-EKSPERT: Therese Johaug, her i samtale med fredagens vinner Lotta Udnes Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NRK-EKSPERT: Therese Johaug, her i samtale med fredagens vinner Lotta Udnes Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GJØVIK/OSLO (Dagbladet): Lotta Udnes Weng ble norgesmester på ti kilometer friteknikk på Gjøvik i dag. På de neste plassene fulgte Ragnhild Gløersen Haga og Helene Marie Fossesholm.

Hjemmehåpet Ingvild Flugstad Østberg var på forhånd blant favorittene, men endte på fjerdeplass. Opp til Udnes Weng var det 32,4 sekunder.

Skuffet

Flugstad Østberg var tydelig skuffet da hun ble intervjuet etterpå.

- Jeg hadde håpet på litt bedre svar i dag. Jeg kan ikke si noe annet enn det, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

32-åringen fortsetter:

OPPTUR: Ragnhild Haga ble nummer to. Foto: Bjørn Langsem
OPPTUR: Ragnhild Haga ble nummer to. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det var gøy å gå skirenn igjen, det er lenge siden jeg har gjort det. Samtidig så var det kjedelig å miste pallen med så liten margin. I et NM står det om medaljer. Kroppen kjennes bra ut, men jeg fikk ikke til 100 prosent av det jeg føler at jeg har inne. Det var skuffende, men jeg håper at jeg skal få igjen for treningsjobben jeg har gjort så fort som mulig.

Johaug-beskjed

VM i Planica starter i slutten av februar. Flugstad Østberg tørster etter et godt mesterskap igjen. På spørsmål om hun er i rute svarer hun:

- Jeg syns at jeg har gjort mange gode renn denne sesongen, og jeg håper virkelig at jeg kan gå i VM og kjempe om medaljer der.

Langrennsløperen understreker at hun har en jobb å gjøre. Therese Johaug fulgte løpet ringside for NRK.

SKUFFET, MEN FATTET: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Bjørn Langsem
SKUFFET, MEN FATTET: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Ingvild var inne på det, sier Johaug.

- Jeg hadde nok forventet at hun skulle være litt lenger oppe enn hun var i dag. Men når du er stresset fra start - og vil så veldig mye - går det utover teknikken din. Du får ikke ut det du sitter inne med. Men det er en del av gamet. Det blir spennende å se Ingvild de neste helgene.

TRØBBEL: Kristine Stavås Skistad viser solid form fire uker før VM, Petter Northug får latterkrampe på direkten og Ane Appelkvist Stenseth avslører ukjent drama før NM-sprinten. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK og Jantelov1 / Instagram. Foto: NTB Vis mer

VM-drøm

Norgesmester Lotta Udnes Weng var svært fornøyd etterpå. Hun gikk inn til tida 26.10,5.

- Det her var en bra dag. Det var skikkelig gøy å gå. Jeg kjente tidlig at jeg hadde en god dag, og tenkte tidlig at jeg måtte ta sjansen og være offensiv, sier hun til Dagbladet.

- Jeg var overrasket underveis at jeg greide å øke underveis. Vanligvis pleier det å være motsatt, sier hun og ler.

Udnes Weng mener at fredagens prestasjon viser at hun bør få sjanser på distanserenn i verdenscupen, men vil ikke ta ut seg selv til noen distanseløp i VM helt ennå:

- Neste helg blir viktig med VM-plassene. Jeg vil gå verdenscup først, så får VM være en bonus. Samtidig så hadde jeg lyst til å gå fort i dag, både med tanke på distanserennene i VM, og ikke minst stafetten i VM.

Johaug er mektig imponert:

- Jeg har ikke sett Lotta bedre enn det hun viste i dag. Hun gikk rolig og det var kraft i hvert skyv. Utrolig moro.

OVERLEGEN: Lotta Udnes Weng knuste konkurrentene under 10 kilometeren i NM. Hun var så god at landslagskollega Helene Marie Fossesholm hentet fram noen uvanlige superlativer. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer