Beskjed i natt

Trener Pep Guardiola forklarer: Derfor spilte ikke Erling Braut Haaland (23) da Manchester City tapte for Newcastle.

PÅ BENKEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
PÅ BENKEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse
  • Newcastle - Manchester City 1-0

Scenene på St. James' Park var bisarre: Manchester City jaktet en utlikning mot Newcastle i ligacupen, men på benken satt det tyngste skytset.

Erling Braut Haaland kom aldri innpå i går kveld. Og mange lurte på hvorfor.

- Erling har spilt mange minutter. Vi har mange kamper foran oss. Kanskje jeg kunne satt ham innpå de siste 10-15 minuttene. Men jeg bestemte meg for ikke å gjøre det, forteller Guardiola.

Det nærmet seg midnatt der oppe i et kokende Newcastle. City hadde røket ut i tredje runde av ligacupen. Så tidlig i turneringen har de ikke gått ut på ti år.

Guardiola virket overraskende rolig, til tross for at muligheten for kvadrupel (fire titler) røyk. Men kanskje var det også en lettelse. En tittel i ligacupen betyr strengt talt mest for managere som ikke har noe fra før.

For Guardiola - som har trofeer i bøtter og spann - framstår ligacupen mer som et pes. Med exiten i går kveld, sørget laget for noen reiser mindre.

I OVERSKRIFTENE: Pep Guardiola pådro seg gult kort underveis i kampen. Her er dagens utgave av Manchester Evening News.
I OVERSKRIFTENE: Pep Guardiola pådro seg gult kort underveis i kampen. Her er dagens utgave av Manchester Evening News. Vis mer

- Vi spilte en veldig bra kamp. Newcastle hevet seg etter pause og var mer aggressive. De scoret et mål. Forrige sesong ble vi slått ut av Southampton og var ikke til stede. Men det var vi denne gang. Gratulerer til Newcastle, sier Guardiola.

Alexander Isak ble matchvinner etter 53 minutter.

Haaland varmet opp på sidelinja og skrudde forventningene opp hos den tilreisende fansen.

Men dette ble kvelden der treneren nærmest tolererte et tap uten å sende alle mann til pumpene. Heller ikke formspiller Kyle Walker ble benyttet.

SJU POENG: Oscar Bobb leverte varene på St. James' Park. Foto: NTB
SJU POENG: Oscar Bobb leverte varene på St. James' Park. Foto: NTB Vis mer

Norge fikk uansett en beholdning gjennom Oscar Bobb. 20-åringen fra Oslo får sju av ti poeng på spillerbørsen til Manchester Evening News i dag.

- Det var en briljant prestasjon. Perfekt, analyserer Guardiola.

Så satte han seg på spillerbussen fra Newcastle til Manchester. Privatfly hadde ikke klubben klart å oppdrive. Og først i morgentimene kunne trenere og spillere låse seg inn hjemme i Manchester.

- Jeg er komfortabel med måten vi spilte på. Ingen skader. Og Mateo Kovacic og Jack Grealish fikk noen minutter, påpeker Guardiola.

HILSER PÅ: Erling Braut Haaland gratulerer Newcastle-spillerne med seieren. Foto: NTB
HILSER PÅ: Erling Braut Haaland gratulerer Newcastle-spillerne med seieren. Foto: NTB Vis mer

Fangsten til Haaland ble i det minste drakta til Alexander Isak. Og fortsatt er det håp i Premier League, Champions League og FA-cupen.

Lørdag venter Wolverhampton på Molineux Stadium. Bussavgang til Wolverhampton: I morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer