Beskjed til Solbakken

Sist Pål André Helland (31) spilte landskamp, var for nesten fem år siden. Han har ikke gitt opp å gjøre det igjen. - Jeg er såpass naiv at jeg ikke legger bort drømmen ennå, sier han.

LILLESTRØM-SPILLER: Pål André Helland. Foto: Bjørn Langsem
LILLESTRØM-SPILLER: Pål André Helland. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

LILLESTRØM (Dagbladet): Rosenborg + Pål André Helland er ikke lenger sant. De to neste sesongene prøver han lykken i Lillestrøm.

Angrepsprofilen mener det er mye fotballspiller igjen av ham. Og han vil ikke at landslagstrener Ståle Solbakken skal se en annen vei når de møtes.

På spørsmål om han fortsatt har ambisjoner om å spille for Norge svarer Helland:

- Du håper alltid å få spille. Jeg er såpass naiv at jeg ikke legger bort drømmen ennå. Og så er jeg realist og skjønner at det ikke skjer i morgen.

GLEDER SEG: Pål André Helland og Lillestrøm teller ned til sesongstarten mot Strømsgodset. Foto: Bjørn Langsem
GLEDER SEG: Pål André Helland og Lillestrøm teller ned til sesongstarten mot Strømsgodset. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Helland har seks A-landskamper og ett mål. Siste kamp var mot Aserbajdsjan 10. oktober 2016. I vinter ble han ofret i giljotinen på Lerkendal. Nå er han revansjesugen på å vise at han fortsatt duger.

Først vil han spille seg inn i hjertene til Lillestrøm-fansen. Så er veien til landslaget nødvendigvis ikke håpløs lang.

- Jeg må bli helt frisk og vise at jeg er god over tid, påpeker den skadeutsatte spilleren.

- Det er ganske langt unna nå. Men vi har en landslagstrener som selv spilte landskamper da han var Lillestrøm-spiller i voksen alder, sier han.

SJEF: Ståle Solbakken er mannen alle norske spillere må forholde seg til hvis de vil spille for landslaget. Foto: Geir Olsen / NTB
SJEF: Ståle Solbakken er mannen alle norske spillere må forholde seg til hvis de vil spille for landslaget. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Seks poeng etter de tre første kampene i VM-kvaliken gjør at Solbakken fikk en godkjent start.

Og Helland er optimist:

- Jeg tror det blir veldig bra. Inntrykket mitt etter å ha snakket med gutta, er at det var veldig samhold med en gang. Det er en fantastisk talentfull spillergruppe Ståle jobber med. Du har rett og slett en del verdensstjerner. Nå gjelder det å få samlet dem og la Ståle sette sitt preg på laget. Da kan det bli ordentlig bra. Det er på tide at Norge kommer inn i et mesterskap igjen.

Som alle andre lar Helland seg forbløffe av Erling Braut Haaland:

- For tida er han kanskje verdens beste spiss. Han har den ferdigheten som koster mest penger i fotball, og det er å dytte ballen i mål. Det gjør han urovekkende ofte. Det er kult å følge med på. Jeg tipper dette kan bane vei for en ny generasjon.

I OVERSKRIFTENE: Pål André Helland stilte i et stort intervju med Dagbladet i helga.
I OVERSKRIFTENE: Pål André Helland stilte i et stort intervju med Dagbladet i helga. Vis mer

Norge møter Luxemburg og Hellas i privatlandskamper i begynnelsen av juni. Solbakken har gjort det klart at han kommer til å være ofte på kampene i Eliteserien. Der ligger også de hjemlige spillernes muligheter.

I et større intervju med Dagbladet i helga fortalte Helland at lojaliteten nå er hos Lillestrøm. Morten Svesengen - profilert sportsleder i Romerikes Blad - mener trønderen har potensial til å bli en ny Åråsen-yndling.

- Det tror jeg faktisk. Det har kommet spillere fra andre klubber før og blitt store helter her. Kåre Ingebrigtsen kom også fra Rosenborg. Han ble populær med en gang, sier Svesengen.

IMITASJON: Pål André Helland etterlikner Roar Stokke. Video: NFF TV Vis mer

Han fortsetter:

- Helland har alltid vært tydelig på at han har likt Lillestrøm som klubb. Han har også vært tydelig på at han vil spille på gress. Det liker alle i LSK. Det har vært en gjensidig respekt mellom ham og Lillestrøm-supporterne. De har buet på ham under kamp, men så har de klappet til ham etter. Det er en anerkjennelse for en spiller.

Lillestrøm sesongåpner mot Strømsgodset 16. mai.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer