Beskjeden fra kreftsyke Emma (13) får verdens­stjerna til å bryte ut i gråt

- Jeg har tenkt mye på henne.

(Dagbladet): I vinter ble amerikanske Mikaela Shiffrin olympisk mester i slalåm, og også denne sesongen akter 19-åringen å være med helt i toppen når podiene skal fylles i den mest tekniske av alpingrenene.

En av Shiffrins aller største tilhengere er 13 år gamle Emma Lundell fra Örnsköldsvik i Sverige, og den svenske avisa Expressen hadde med seg en videohilsen fra henne da de møtte alpinstjerna.

De to har nemlig møtt hverandre før.

- Ga meg krefter Den svenske jenta har brukt mesteparten av ungdomstiden til å kjempe mot leukemi, men den tøffe oppveksten fikk et lyspunkt da hun for to år siden fikk treffe sitt idol under verdenscupen i Åre.

Etter møtet skrev Shiffrin på Facebook:

- I kveld traff jeg ei ung svensk jente, Emma Lundell. Hun har leukemi og hun er fantastisk. Den beste julegaven jeg kunne fått var å se Emma le. Takk.

Det var tydelig at deres tidligere møte også hadde satt sine spor hos unge Emma som har funnet både inspirasjon og styrke etter den kvelden.

- Jeg vil du skal vite at vårt korte møte ga meg krefter til å fortsette å kjempe for å beseire kreften. Du og din mamma var så ydmyke og snille. I dag får jeg ikke på kjemoterapi lengre, jeg har det mye bedre. Jeg har fått håret tilbake, og jeg kjenner jeg blir sterkere for hver dag som går.

Hilsen tilbake Shiffrin brister ut i gråt etter å ha sett den rørende hilsenen fra den unge jenta, og forteller om hvordan det gikk til at de to traff hverandre den gangen i Åre.

OL-GULL: 19 år gamle Shiffrin er et slalåmfenomen, og har allerede vunnet OL-gull og slalåmcupen sammenlagt to ganger. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/NTB Scanpix
OL-GULL: 19 år gamle Shiffrin er et slalåmfenomen, og har allerede vunnet OL-gull og slalåmcupen sammenlagt to ganger. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har tenkt mye på henne. Da jeg traff henne i Åre hadde jeg akkurat tatt min første verdenscupseier. Den var en kveldskonkurranse, jeg var trøtt og jeg kjente at jeg bare ville ringe hjem til min bror og pappa. Så sto hun plutselig der og sa bare: «Jeg har kreft, kunne vi tatt et bilde sammen?». Det var alt, forteller en rørt Shiffrin.

Og Emma får også en gledelig overraskelse. Etter å ha summet seg kommer Shiffrin nemlig med en hilsen tilbake til den svenske 13-åringen.

- Emma, jeg er så glad for at du har det fint, og at du er ferdig med kjemoterapien din. Håret ditt er vakkert! Jeg håper vi sees igjen, kanskje i Åre. Jeg tenker på deg ofte og jeg er glad for at jeg traff deg, for du du gjør at jeg holder beina på jorda når jeg blir arrogant. Jeg tenker på hvor tøft alt må ha vært for deg, og jeg ønsker deg alt godt, sier hun.

• Se den rørende videoen øverst i artikkelen

RØRT: Mikaela Shiffrin blir rørt til tårer av videohilsenen fra 13 år gamle Emma fra Sverige. Foto: Expressen
RØRT: Mikaela Shiffrin blir rørt til tårer av videohilsenen fra 13 år gamle Emma fra Sverige. Foto: Expressen Vis mer