ANGREPET: Det blir ikke spilt kamper i den tyrkiske toppserien i fotball før angrepet mot Fenerbahçes spillerbuss er nærmere utredet. REUTERS/Stringer
ANGREPET: Det blir ikke spilt kamper i den tyrkiske toppserien i fotball før angrepet mot Fenerbahçes spillerbuss er nærmere utredet. REUTERS/StringerVis mer

Beskriver angrepet på spillerbussen som et terrorangrep

Seriespillet er utsatt.

Det blir ikke spilt kamper i den tyrkiske toppserien i fotball før angrepet mot Fenerbahçes spillerbuss er nærmere utredet.

Det opplyste ligaen selv etter et møte med representanter for landets idrettsmyndigheter mandag. Samtlige kamper er i første omgang utsatt i én uke.

Samtidig opplyste den tyrkiske storklubben Fenerbahçe at den ikke akter å spille flere kamper før angrepet på klubbens spillerbuss etter oppklart.

- Vi har ingen intensjoner som å spille før gjerningspersonene er funnet, sa klubbdirektør Deniz Tolga Aytore i en uttalelse.

På en pressekonferanse i Istanbul mandag beskriver han det som et terrorangrep.

- Angrepet var rettet mot Fenerbahçe, og det er et terrorangrep, sa Aytore på pressekonferansen.

En rekke skudd ble avfyrt mot lagets buss da Fenerbahçe-troppen var på vei hjem til Istanbul etter å ha slått Rizespor 5-1 lørdag. Ingen av spillerne ble skadd, men bussjåføren ble brakt til sykehus med skader i ansiktet.

Skytingen fant sted da bussen var ved byen Trabzon.

- Først trodde vi at noen hadde kastet stein på bussen, men kriminalteknikere på åstedet konkluderte med at det var et væpnet angrep, sa guvernør Abdil Celil Oz til fjernsynskanalen 360.

Det tyrkiske fotballforbundet var raskt ute med å fordømme angrepet og anmodet sterkt om at gjerningspersonene ble stilt til ansvar.

(NTB)