Beskriver tiltak mot doping som en vits

Raser mot UCI.

RASER: Dopingdømte Riccardo Riccò raser mot UCI etter å ikke ha fått redusert sin 12-års utestengelse for doping. Italieneren hevder at samtaler med det internasjonale sykkelforbundets (UCI) uavhengige etterforskningsorgan (CIRC) skulle gi ham reduksjon. Foto: AFP / PASCAL PAVANI
RASER: Dopingdømte Riccardo Riccò raser mot UCI etter å ikke ha fått redusert sin 12-års utestengelse for doping. Italieneren hevder at samtaler med det internasjonale sykkelforbundets (UCI) uavhengige etterforskningsorgan (CIRC) skulle gi ham reduksjon. Foto: AFP / PASCAL PAVANI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no) Den dopingdømte italieneren, Riccardo Riccò hevder han ble lovet en reduksjon i sin dopingstraff dersom han talte for det uavhengige granskningsorganet til UCI, Cycling Independent Reform Commission (CIRC).

Italieneren talte i syv timer for kommisjonen, men fikk ikke redusert sin 12-års utestengelse fra sporten. Riccò ble i 2012 utestengt i 12 år av det italienske sykkelforbundet etter at han innrømmet å ha forsøkt en mislykket blodoverføring i sitt eget hjem, som nesten kostet ham livet.

Han ble for første gang utestengt i 2008 etter å ha testet positivt på CERA under Tour de France. Den siste tiden har han blitt etterforsket etter å angivelig ha forsøkt å kjøpe stjålet EPO, skriver cyclingnews.com.

LES OGSÅ: Cavendish: - Håper han blir noens bitch i fengsel

- En vits Riccò hevder å ha pratet for CIRC-etterforskerne tirsdag i forbindelse med presentasjonen av den italienske versjonen av sin biografi, «Funerale in Giallo — Le Confessioni del Cobra» (Begravelsen i Giallo — Kobraens innrømmelse).- Jeg betalte for min egen reise i møtet med dem og fortalte alt jeg visste. Jeg ga dem navn på doktorer, direktører og ryttere som fortsatt er involvert i sporten. Jeg ble ført til å tro at jeg fikk en 50 prosents reduksjon i min utestengelse - jeg vil gjøre comeback som profesjonell rytter, sier han til cyclingnews.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer