Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beskriver tiltak mot doping som en vits

Raser mot UCI.

RASER: Dopingdømte Riccardo Riccò raser mot UCI etter å ikke ha fått redusert sin 12-års utestengelse for doping. Italieneren hevder at samtaler med det internasjonale sykkelforbundets (UCI) uavhengige etterforskningsorgan (CIRC) skulle gi ham reduksjon. Foto: AFP / PASCAL PAVANI
RASER: Dopingdømte Riccardo Riccò raser mot UCI etter å ikke ha fått redusert sin 12-års utestengelse for doping. Italieneren hevder at samtaler med det internasjonale sykkelforbundets (UCI) uavhengige etterforskningsorgan (CIRC) skulle gi ham reduksjon. Foto: AFP / PASCAL PAVANI Vis mer

(procycling.no) Den dopingdømte italieneren, Riccardo Riccò hevder han ble lovet en reduksjon i sin dopingstraff dersom han talte for det uavhengige granskningsorganet til UCI, Cycling Independent Reform Commission (CIRC).

Italieneren talte i syv timer for kommisjonen, men fikk ikke redusert sin 12-års utestengelse fra sporten. Riccò ble i 2012 utestengt i 12 år av det italienske sykkelforbundet etter at han innrømmet å ha forsøkt en mislykket blodoverføring i sitt eget hjem, som nesten kostet ham livet.

Han ble for første gang utestengt i 2008 etter å ha testet positivt på CERA under Tour de France. Den siste tiden har han blitt etterforsket etter å angivelig ha forsøkt å kjøpe stjålet EPO, skriver cyclingnews.com.

LES OGSÅ: Cavendish: - Håper han blir noens bitch i fengsel

- En vits Riccò hevder å ha pratet for CIRC-etterforskerne tirsdag i forbindelse med presentasjonen av den italienske versjonen av sin biografi, «Funerale in Giallo — Le Confessioni del Cobra» (Begravelsen i Giallo — Kobraens innrømmelse).

- Jeg betalte for min egen reise i møtet med dem og fortalte alt jeg visste. Jeg ga dem navn på doktorer, direktører og ryttere som fortsatt er involvert i sporten. Jeg ble ført til å tro at jeg fikk en 50 prosents reduksjon i min utestengelse - jeg vil gjøre comeback som profesjonell rytter, sier han til cyclingnews.com.

Likevel ble det ingen videre signaler om redusert straff.

- Det hele er en vits. Det virker som at reglene er der avhengig av hvem du er, fortsetter han.

CIRC er en uavhengig kommisjon av UCI som skal etterforske dopingproblemer i sykkelsporten. Videre skal CIRC komme med råd til UCI som gjør at tidligere feil ikke skal gjentas. (Kilde: UCI.ch)

Mener andre har fått redusert straff Ifølge cyclingnews.com har flere italienere fått redusert sin dopingstraff etter å ha pratet med CIRC. I tillegg antydet UCI-direktør Brian Cookson, at Lance Armstrong kunne få redusert sin livstidsstraff dersom han pratet, avhengig av hva han fortalte.

UCI har nektet å svare på saken.

Riccò på sin side sender samtidig et stikk til Lance Armstrong.

- Jeg gjorde hva alle andre gjorde, men kanskje i en "håndverker-måte". Det var ryttere som Armstrong som hadde en stab av forskere, mens folk som meg gjorde det vi kunne. Armstrong ble en mester av medisin - alle visste det. Jan Ullrich var mye mer talentfull, og hvis han hadde levd som en rytter bør, ville historien vært annerledes. Han var talentfull, ikke Armstrong.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)