Beskriver van Gaal som sprø, Sanchéz som feilkjøp, og avskriver Uniteds tittelsjanser

- Helt latterlig. Fullstendig feil å si.

KRITISK: Paul Scholes mener verken Manchester United eller Arsenal er seriøse tittelutfordrere. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Paul Scholes mener verken Manchester United eller Arsenal er seriøse tittelutfordrere. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Paul Scholes er i gang med jobben som fotballekspert. Noe av det første 39-åringen har gjort, er å avskrive Manchester Uniteds tittelsjanser.

- Suksess vil være Champions League-plass. Tittelen står mellom Manchester City og Chelsea. Liverpool, Arsenal og Manchester United vil kjempe om de to neste plassene, sier Scholes.

Savner stjerner På tampen av fjorårssesongen ble 39-åringen innlemmet i Ryan Giggs midlertidige trenerteam på Old Trafford. Scholes forteller at spillernes selvtillit var lavere enn han hadde trodd. Nå er optimismen tilbake. Grunnen er Louis van Gaal.

Ifølge Daily Mail mener imidlertid Scholes at den autoritære nederlenderen har levert en svak innsats på overgangsmarkedet.

- Typer som Cesc Fabregas, Toni Kroos og Bastian Schweinsteiger kunne alle tilført kvalitet. Det er likevel opp til manageren.

Styrelederen for klubbens norske supportergruppe minner samtidig om at det fremdeles er tid igjen til å handle.

- Det er ennå 14 dager igjen av overgangsvinduet. Hvis United signerer en eller to stjernespillere, tror jeg det er mange eksperter som vil endre tipsene sine. Personlig tror jeg United vil være med og kjempe om tittelen med en god start, sier Bård Skaar Viken i MUSCS til Dagbladet.

Viken legger likevel ikke skjul på at fansen forventer flere importer.

- Det er helt klart at United ikke har tettet alle hullene som er i troppen. Vi mangler fremdeles en ballvinner på midten og minst en forsvarsspiller. Jeg tror det er mange supportere som blir skuffet hvis det blir med kjøpene av Ander Herrera og Luke Shaw.

Ikke overbevist Arsenal har på sin side hentet en av Fotball-Europas absolutt største stjerner i chilenske Alexis Sanchéz (25) - men heller ikke den signeringen imponerer Scholes nevneverdig. Selv om han understreker at 25-åringen i utgangspunktet er en bra spiller, lar Scholes det skinne tydelig gjennom at Arséne Wenger har kjøpt feil mann.

- Sanchéz er en god signering, men er han den typen spiller de behøvde? De trengte en topp midtspiss og en sterk midtbanespiller. Hvis de hadde hatt det, kunne de kjempet om tittelen, sier Scholes.

At han stempler Arsenal-supporternes nye kjæledegge som et feilkjøp, har den norske supporterlederen svært lite til overs for.

- Det synes jeg er helt latterlig. Det blir fullstendig feil å si. Sanchéz må selvfølgelig bevise at han er god nok for Arsenal, men det tror jeg han er mer enn god nok til å gjøre. Han kommer til å vise seg som et kjempekjøp, sier Bjørn Furuheim i Arsenal Norway til Dagbladet.

Supporterlederen tror også laget har det som skal til for å sikre seg sin første ligatittel siden 2003/2004-sesongen.

- Jeg mener at Community Shield-seieren mot City (3-0), avslutningen på forrige sesong og laget vi nå har viser at vi absolutt er gode nok til å vinne gull. Så jeg er sterkt uenig med Scholes, sier Furuheim.

- Ser sprø ut Scholes spilte 499 Premier League-kamper for Manchester United. Troféskapet er smekkfullt. En av de viktigste grunnene til det, er Sir Alex Ferguson. Med jernhånd styrte den kompromissløse skotten laget fra suksess til suksess.

Overgangen til David Moyes, som ble latterliggjort av spillerne da de så den tidligere Everton-manageren lese en selvhjelp-bok på vei hjem fra det forsmedelige 2-0-tapet for Olympiakos i fjor, var enorm.

Nå er kanskje balansen gjenopprett. Lederstilene til Ferguson og van Gaal har i alle fall mange likhetstrekk. Det har også Scholes fått med seg.

- Van Gaal ser litt sprø ut. Han er som et sprøtt geni, litt gal. Det er åpenlyst at han er veldig god i jobben sin. Jeg har ikke sett ham i arbeid, men jeg har fått med meg TV-klipp. I det ene øyeblikket gir han noen en klem for å ha slått en glimrende pasning, i det andre klikker han fordi noe er feil. Han har tatt med seg «frykt-faktoren», noe som ikke er en dårlig ting.

- Jeg spilte 20 år under Sir Alex Ferguson, og han kunne være en skremmende mann. Frykt kan bringe fram gode prestasjoner. Det er ingen tvil om at disse spillerne må prestere i år. Hvis ikke, tror jeg ikke de vil være der veldig lenge, sier Scholes, som legger til at han håper laget viser i mai måned at han tar feil.