Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beskylder Andresen for filming

Bertelsen rasende etter rødt kort. Martin Andresen tok skylda for poengdelingen.

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): FFK - Brann 1-1. Bergenserne vant ikke én eneste av de ti siste bortekampene i serien i fjor. Heller ikke i kveld ble borteforbannelsen brutt.

Det er nå 11 måneder siden Brann sist gang vant en Tippeliga-kamp utenfor hjembyen, og den kom her i Fredrikstad i mai i fjor.I kveld hadde begge lagene sjanser nok til å avgjøre, men skuddføttene var ikke godt nok innstilt.

Kampen var svært dramatisk, og inneholdt både straffespark og rødt kort. Trond Erik Bertelsen fikk marsjordre av Tom Henning Øvrebø da Martin Andresen var på vei gjennom fem minutter før slutt. Det var meget strengt idømt, ettersom Bertelsen knapt nok var borti Andresen.

Det var derimot Piiroja - uten at Øvrebø fikk det med seg.

Bertelsen var imidlertid ikke forbannet på Øvrebø etter kampen - men på Andresen, som han mente kastet seg.

- Han filmer. Det kan være at han fikk en dytt, men han må tåle såpass, sier han til TV 2.

- Hard avgjørelse

Andresen avviser at han filmet, men gir Bertelsen medhold i at det røde kortet var for strengt.

- Jeg ble både felt og dyttet, men det var nok litt hardt å vise ut Bertelsen, sier Andresen til Dagbladet.no.

I SENTRUM: Martin Andresen bommet først på straffe, og fikk deretter Trond Erik Bertelsen utvist. Etterpå avviste han FFK-backens beskyldninger om filming, og ba samtidig lagkameratene om unnskyldning for straffemissen. Foto: Daniel Sannum Lauten
I SENTRUM: Martin Andresen bommet først på straffe, og fikk deretter Trond Erik Bertelsen utvist. Etterpå avviste han FFK-backens beskyldninger om filming, og ba samtidig lagkameratene om unnskyldning for straffemissen. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Etter kampen ba han medspillerne sine om unnskyldning for straffemissen som kan ha kostet Brann de tre poengene. 

Bertelsen regner med at NFF opphever det røde kortet slik at han slipper suspensjon.

- Vi er tre mot én, men jeg er ikke nær Andresen. Det er mulig Raio er det. Det vil vøre veldig surt å måtte sone kamper uten å ha vært nær en spiller, men jeg håper det blir rettet på i ettertid, sier Bertelsen til Dagbladet.no

Bertelsen laget også straffen, som Martin Andresen bommet på.

- Jeg legger meg langflat når det gjelder den. Det var klønete av meg, sier landslagsbacken.

Dommer Tom Henning Øvrebø innrømte at det røde kortet var feil etter å ha sett situasjonen i reprise.

- Jeg ser at det er Piiroja som gjør forseelsen. Jeg får ikke akkurat noen aha-opplevelse av at jeg gjorde rett, sier han.

Mange FFK-sjanser

Beskylder Andresen for filming

Kveldens kamp åpnet mildt sagt helsvart for sortkledde Brann. I løpet av det første kvarteret hadde Fredrikstad tre gedigne sjanser.

Og at FFK ikke tok ledelsen i kveldssola var rett og slett bare utrolig.

Først skjøt Mihaly Toth rett på keeper Håkon Opdal fra 4-5 meter. Deretter var det Tarik Elyounoussi som dro seg fri i feltet, og fyrte løs.

Opdal reddet igjen og 17-åringen sendte returen utenfor.

Fem minutter etter dette misbrukte Tarik enda en god målsjanse.

- Det er dårlig av oss å ikke score. Brann kom bedre i 2. omgang, men det skulle vel egentlig bare mangle, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen. 

Heller ikke Brann-trener Mons Ivar Mjelde var fornøyd med ett poeng.

- Vi var som et dieselaggregat, og kom veldig seint i gang. Vi ble nok tatt litt på senga i 1. omgang - og i tillegg var sola veldig vanskelig. Heldigvis sto Håkon Opdal som en levende vegg, sier han.

FFK-treneren ler når han får høre at Mjelde og Brann-spillerne klager på sola.

- Vi får kanskje begynne å spille inne. Neida, sola er vanskelig her. Men jeg får håpe at det var flere ting som gjorde at de slet i 1. omgang, sier Eggen til Dagbladet.no.

Som for eksempel at hans eget lag spilte veldig godt, helt fram til avslutningene.

- Vi slet mer etter pause, men hadde planlagt en skikkelig spurt. Det fikk vi ikke til på grunn av skader og utvisningen, sier Eggen.

Brasse fra Miller

Brann åpnet kampen svært rufsete Brann. Etter en halvtime kom det ufortjente ledermålet:

Erlend Hanstveit headet ballen inn til Charlie Miller, som brassesparket ballen i mål.

Veldig flott, men slettes ikke fortjent. Men sånn er fotballen.

Fotballen er også ofte sånn at et lag scorer like etter at et annet har scoret. Fredrikstad trengte bare 40 sekunder på å utlikne Brann-ledelsen.

Elyounoussi slo inn til Toth, og så havnet ballen i beina på John Anders Bjørkøy. Og da møtte Opdal til slutt sin overmann. Bjørkøy scoret fra 7-8 meters hold.

I løpet av de fire siste minuttene i 1. omgang pådro Brann seg fire gule kort. Tre av dem var klare, mens et nok var litt i strengeste laget.

Andresen-miss x 2

2. omgang var bare fem minutter gammel da landslagsback Trond Erik Bertelsen felte Miller og skaffet Brann straffe.

Den tidligere landslagskapteinen Martin Andresen la ballen ned på krittmerket. Han skjøt til høyre for keeper, men Shaaban gikk samme vei. Han dyttet ballen i stanga og plukket selv opp returen.

- Jeg tar på meg skylda, og kan ikke annet enn å si unnskyld til lagkameratene, sier Andresen.

Han holdt på å gjøre alt godt igjen noen minutter etterpå. Petter Vaagan Moen headet på tvers av feltet, og Andresen headet mot mål fra et par meters spiss vinkel. I krysset - utenfor stanga.

Nesten selvmål

Brann hadde det meste av spillet i 2. omgang, men slet med å komme til sjanser utover i omgangen.

I stedet holdt de på å ødelegge for seg selv i den andre delen av banen da det gjensto et drøyt kvarter.

Charlie Miller skulle klarere, men headet i stedet ballen bakover. Den smalt i egen tverrliger, men FFK fikk ikke noe annet enn et hjørnespark ut av det.

Rett før slutt ble Bertelsen utvist, da han felte Andresen like utenfor 16-meteren. Andresen var på vei gjennom, og hadde kommet alene med keeper.

Det luktet Petter Vaagan Moen-hold, men i stedet skjøt Charlie Miller rett i muren.

Dermed endte det med en grei poengdeling på Fredrikstad Stadion - noe ingen av trenerne var spesielt fornøyd med.

Mons Ivar Mjelde vil ikke bruke energi på å tenke på den svake bortestatistikken til Brann.

- Vi går for å vinne neste bortekamp, akkurat som vi gikk for tre poeng i dag, sier Mjelde til Dagbladet.no.

Debatt

Hva synes du om kampen i Fredrikstad?

<B>BLE HYLLET:</B> Dagfinn Enerly var tilbake på Fredrikstad Stadion i kveld. Hjemmefansen rullet ut et stort banner med "Enerly i våre hjerter" i respekt for den nakkeskadde FFK-kapteinen.
FORBANNET: Trond Erik Bertelsen skjønte ingenting av utvisningen fem minutter før slutt, og beskyldte Martin Andresen for å filme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling