BLE HAN HOLDT UTENFOR? Michael Barry hevder at George Hincapie (t.v.) ikke fikk lov til å ta opp jakten på Tom Boonen og Leif Hoste i front av rittet under 2006-utgaven av Flandern rundt. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
BLE HAN HOLDT UTENFOR? Michael Barry hevder at George Hincapie (t.v.) ikke fikk lov til å ta opp jakten på Tom Boonen og Leif Hoste i front av rittet under 2006-utgaven av Flandern rundt. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Beskylder Boonen for kjøp av Flandern-triumf

- Vi snakket sammen, men ikke om penger, sier duellanten.

(procycling.no): 2006-versjonen av Flandern rundt har fått en ny vår i belgiske medier i påvente av Michael Barrys nye bok.

I «Shadows on the Roads», som slippes 1. mai, står det svart på hvitt at Tom Boonen skal ha kjøpt seieren av landsmann Leif Hoste.

Barry veltet tidligere i rittet, og overvar TV-sendingen der Boonen, Hoste og hans lagkamerat George Hincapie kom i fokus, fra sykesengen i Roeseleare.

- Jeg så hvordan ting utfoldet seg, hvordan rytterne snakket seg imellom. Først med hverandre, og siden med sportsdirektøren vår Dirk Demol, som satt i følgebilen bak, skriver Barry ifølge Het Laatste Nieuws.

Holdt utenfor? Barry var lagkamerat med Hoste og Hincapie på Team Discovery Channel i 2006.

• Les også: Armstrong-vitne ut mot pillebruken i Sky

Hincapie satt i en gruppe med blant andre Paolo Bettini, Filippo Pozzato og Erik Zabel.

Kanadiske Barry mener en avtale ble gjort, men at Hincapie ble holdt utenfor:

- Han hadde beina (til å vinne), men hendene hans var bakbundet av mørk taktikk og ordrer. Det var trolig pengene som avgjorde utfallet, slik det er i altfor mange konkurranser. Det bidrar til korrupsjonen i sporten, skriver Barry.

- Hincapie kom seg ikke løs Het Laatste Nieuws har snakket med både Hoste og sportsdirektør Dirk Demol om hendelsen. De avviser at det dreide seg om direkte kjøp og salg av rittseieren.

- Jeg tror ikke det er unormalt at det snakkes i slike situasjoner. I laget var vi enige om at jeg ikke skulle jobbe om Hincapie lå i nærheten av meg, men på dette stadiet var ikke det tilfellet, sier Hoste til avisen.

Demol forteller at Hincapie forsøkte å rykke fra forfølgerne oppover Muur (van Geraardsbergen), men at det ikke lyktes.

- Diskuterte ikke summer Derfor innstilte laget seg på at Hostes andreplass var det beste man kunne oppnå denne dagen.

- Tom spurte meg om jeg trengte hjelp. Da ble vi enige om at Leif skulle jobbe med ham. Hincapie var fanget i en forfølgergruppe med Zabel, Pozzato og Bettini. Vi diskuterte ikke konkrete summer, i så fall var det på svært indirekte, sier Demol til avisen.

Hoste avviser på sin side at summer ble diskutert overhodet.

- Vi snakket sammen, men ikke om penger. Men en kan lure på hvorfor Michael Barry plutselig vet så mye om dette, avslutter Hoste.

PS! Michael Barry vitnet mot Lance Armstrong i USADA-saken og ble utestengt i seks måneder, høsten 2012. Den daværende Sky-syklisten valgte da å avslutte sykkelkarrieren.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!