Beskylder Chelsea for Mikel-løgn

Kom skadd, dro frisk.

(Dagbladet.no): John Obi Mikel er leggskadd og ute i 15 dager, mente Chelsea-manager José Mourinho etter helgas runde i Premier League.

I går kveld spilte 19-åringen hele 90 minutter for Nigeria, som tapte 1-4 for Ghana i en treningskamp i Storbritannia.

Nigerias landslagssjef Austin Eguavoen skjønner lite av Mourinhos skadepåstander.

- Mistenker jeg Chelsea for å ikke være helt ærlig med meg? Det kan du regne med. Han viste ingen tegn til skade, så jeg er litt overrasket over at Chelsea sa han var skadd, sier Eguavoen til The Independent.

Ifølge Nigeria-sjefen ønsket Mikel å spille bare én omgang, men Eguavoen valgte å beholde den tidligere Lyn-spilleren på banen ut kampen.

- Han spilte bedre etter at de første målene gikk inn, så jeg lot ham fortsette. Dessuten ville jeg ikke risikere Nwankwo Kanu, som har fortalt meg at han har en skade, sier Nigeria-sjefen.

Det er ikke bare Chelsea som er i svarteboka til det nigerianske landslaget. Newcastle ønsket opprinnelig ikke å frigi Obafemi Martins til gårsdagens kamp, men ga grønt lys under press.

Problemet var bare at den lille spissen aldri møtte opp i London.

- Jeg aner ikke hvor han er. Dette skal jeg ta til høyeste mulig nivå, fordi dette dreier seg om manglende disiplin og respekt, sier landslagssjefen.

TØFF ELLER UKLOK? John Obi Mikel gjentok aldri Chelseas påstander om at han er skadd til sin landslagssjef. Den tidligere Lyn-spilleren var på banen hele kampen mot Ghana i går.