ÆRLIG OPPTREDEN? Alberto Contador var tydelig fornøyd med å motta den rosa ledertrøya etter den 16. giroetappen til Aprica forrige tirsdag. Men andre stusset over spanjolens hjulskifte. Foto: Fabio Ferrari / REUTERS / NTB scanpix
ÆRLIG OPPTREDEN? Alberto Contador var tydelig fornøyd med å motta den rosa ledertrøya etter den 16. giroetappen til Aprica forrige tirsdag. Men andre stusset over spanjolens hjulskifte. Foto: Fabio Ferrari / REUTERS / NTB scanpixVis mer

Beskylder Contador for falsk punktering

Antyder at stjernen jukset seg til Giro d'Italia-seier.

(procycling.no): Alberto Contador vant søndag Giro d'Italia for andre gang i karrieren. Tinkoff-Saxos ubestridte ledestjerne holdt unna for et sterkt Astana-mannskap, med Fabio Aru og Mikel Landa i spissen.

Men skal vi tro antydningene L'Equipe kommer med, vant ikke Contador på redelig vis.

I sin omtale av triumfen til «El Pistolero», skriver avisen om et «ubehag» ved å se tidligere dopingutestengte spanjolen på toppen av podiet i Milano.

- Hvor kommer denne motviljen vi merker fra? Denne mangelen på empati, dette ubehaget ved å flette en laurbærkrans til ham øyeblikkelig? Dette inntrykket av at han skjuler noe når alt tyder på åpenhet? spør L'Equipe, gjengitt hos dansk TV 2.

«Skamplett»
Videre skriver den franske sportsavisen at seieren har en skamplett. Dette begrunnes med det som betegnes som en «falsk punktering» like før feltet tok fatt på den tøffe stigningen til Motirolo på 16. etappe.

På vei ned fra det første besøket i fjellandsbyen Aprica fikk Contador et nytt hjul av lagkamerat Ivan Basso. Tinkoff-kapteinen fortsatte så ferden mot Motirolo, hentet inn hovedutfordrer Fabio Aru, og distanserte samme mann deretter.

L'Equipe går langt i å antyde at noe ikke var som det skulle med det nye hjulet. Spekulasjoner om skjulte motorer i syklene gikk i løpet av giroen, og avisen insinuerer at Contador mottok et hjul med motorkraft fra Basso.

Et par dager etter ble syklene til både Contador og fire ryttere fra andre lag undersøkt for motorer.

Tirsdag svarte Contador på beskyldningene i et intervju med AS.

- Jeg synes det er latterlig at noen tror at man har plassert en motor i en sykkel i en profesjonell idrett, kommenterer han.

- Basso syklet videre
- Contador har fortalt hvordan Basso ga ham hjulet sitt. Logisk sett, så burde Basso ha stått igjen i veikanten med et (punktert) hjul i hånda, men italieneren fortsatte rittet uten å vente på servicebilen, skriver L'Equipe.

Avisen, som eies av Tour de France-arrangøren ASO, hevder bilder fra RAI viser at Basso strammet til bakhjulet sitt og syklet videre.

Dette ble, ifølge den franske skribenten Philippe Bouvet, også bekreftet av en representant fra giroarrangør RCS som lå bak feltet.

Opplysningene er bakgrunnen til at L'Equipe mener det er sannsynlig at Contador aldri punkterte, men bare byttet hjul med Basso. Etter dette hentet han altså inn Aru og kjørte fra den unge Astana-italieneren.

Oleg Tinkov, den kontroversielle lageieren til Tinkoff-Saxo, la samme dag ut et bilde på Twitter som skal bevise at Contador faktisk punkterte på den aktuelle etappen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.