Beskylder Gerrard for å være usportslig

Warnock er skuffet.

(Dagbladet.no): Steven Gerrard har flere ganger flagget sin aversjon mot fotballspillere som jukser. Men Liverpool-kapteinen har selv sine svin på skogen, som da han filmet seg til straffe mot Ungarn i en oppkjøringskamp før VM.

Etter gårsdagens 4-0-seier over Sheffield United ble Gerrard igjen beskyldt for usportslig oppførsel.

Han skaffet Liverpool den første av to straffer da han gikk i bakken innenfor 16-meteren etter et sammenstøt med Rob Kozluk.

Straffen var av det billige slaget, men aller mest påfallende var Gerrards konstante øyekontakt med dommer Steve Bennett.

Sheffield United-manager Neil Warnock synes Gerrards bønn om straffe var et sørgelig syn.

- Jeg var skuffet over Steven Gerrard ved den første straffen. Jeg kan ikke klandre ham, han er profesjonell, men hvis du ser på øynene hans går han for straffe helt fra starten av, og han forteller til og med Steve Bennett «se, han holder meg», sier Warnock til Sky Sports.

Forsvares av Fowler

Han mener også at dommer Bennett mangler grunnleggende forståelse for spillet fordi han mangler spillererfaring.

ØYEKONTAKT MED BENNETT: Sheffield United-manager Neil Warnock reagerer på  Steven Gerrards konstante øyekontakt med dommer Steve Bennett da han skaffet Liverpool den første av to straffer i går. Foto: AP
ØYEKONTAKT MED BENNETT: Sheffield United-manager Neil Warnock reagerer på Steven Gerrards konstante øyekontakt med dommer Steve Bennett da han skaffet Liverpool den første av to straffer i går. Foto: AP Vis mer

- Du kan kritisere Rob Kozluk for å gå i fella, men det var en veldig, veldig streng straffe. Det er frustrerende, fordi det bestandig er viktig å få det første målet, sier Warnock.

Sheffield United-manageren innser at Liverpool nok uansett ville vunnet kampen, og har ingen problemer med å innrømme at Liverpools andre straffe, da Gerrard igjen gikk i bakken, var korrekt.

Robbie Fowler var sikker eksekutør ved begge anledninger og tar sin kaptein i forsvar.

- Jeg tror alle vet hva han står for, han er den fødte vinner, sier Fowler.

Og svarer kontant når han før spørsmål om Gerrard filmet.

- Nei.

United-dommer?

Neil Warnock var ikke den eneste manageren som kom med insinuasjoner i går. Fulham-manager Chris Coleman er neppe den første som antyder at Manchester United har dommerne med seg, og blir sikkert ikke den siste.

Han var opprørt over at Heidar Helguson ikke fikk straffe i sluttminuttene da han gikk i bakken i duell med Edwin van der Sar.

- Dommeren har ingen unnskyldninger, han var perfekt plassert, sier Coleman til

<B>SKUFFET:</B> Neil Warnock gir både Steve Bennett og Steven Gerrard det glatte lag.
<B>SINT PÅ DOMMEREN:</B> Chris Coleman mener dommerne favoriserer Manchester United, og følte seg snytt for straffe etter 1-2-tapet lørdag.