GRISETAKLET BALOTELLI: Francesco Totti tok rennafart og sparket ned Mario Balotelli uten sjanse for å nå ballen. Roma-kapteinen sier han ble kraftig provosert av 19-åringen i forkant, mens Balotelli hevder Roma-kapteinen kom med rasistiske bemerkninger. Foto:  AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
GRISETAKLET BALOTELLI: Francesco Totti tok rennafart og sparket ned Mario Balotelli uten sjanse for å nå ballen. Roma-kapteinen sier han ble kraftig provosert av 19-åringen i forkant, mens Balotelli hevder Roma-kapteinen kom med rasistiske bemerkninger. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLIVis mer

Beskylder hevntakleren Totti for rasisme

Balotellis agent ber om et halvt års utestengelse.

||| (Dagbladet): Francesco Totti forlot banen i skam etter den stygge nedsparkingen av Mario Balotelli i sluttminuttene av onsdagens cupfinale.

I etterkant har Roma-kapteinen røpet at han både ble fornærmet av Inter-rebellen ute på banen, og at han var drevet av hevntanker etter Balotellis gester mot Roma-fansen året i forveien.

I dag slår Balotelli tilbake i den italienske sportsavisa La Gazzetta dello Sport.

19-åringen sier Totti kom med rasistiske bemerkninger, og hevder han ble kalt en ni****.

Balotellis agent, Mino Raiola, mener kommentaren underbygger at nedsparkingen fra Totti var planlagt.

- Hvis det var det, bør han utestenges i seks måneder. I Brasil havner du i fengsel for rasisme. Hva skal Juan (lagkamerat) nå si til sin kaptein? spør han i La Gazzetta.

Om rasismepåstandene er sanne er det en alvorlig brist i imaget til en av Italias mest respekterte fotballspillere, som også har status som UNICEF-ambassadør. 

Uten sjanse til å nå ballen
Ifølge agenten har Balotelli sverget på at det eneste han sa til Totti var «slutt med den sparkingen, ikke oppfør deg som et barn og spill fotball».

19-åringen mener også han har fratatt Totti statusen som ligaens beste angriper - og at det var motivet for taklingen.

Den stygge episoden skjedde like før full tid, da Balotelli elegant driblet seg fri på venstrekanten. Bakfra kom Totti stormende, og uten sjanse for å nå ballen klinte han til Inter-spissen i knehøyde.

TV-repriser viser også hvordan Totti tilsynelatende kakker Balotelli i hodet mens han ligger nede.

- Du kan ikke alltid overse stygge fornærmelser på banen, særlig når det alltid kommer fra den samme personen. Jeg sparket Balotelli fordi han fornærmet meg to ganger, og for det han gjorde på San Siro (Giuseppe Meazza) i fjor. Jeg har ikke glemt, forklarte han etter kampen.

- Fortalte meg at jeg er ferdig
I 3-3-kampen Totti sikter scoret Balotelli to ganger, og en av gangene stilte han seg foran Roma-fansen og gjorde hysjegester.

I dagens Corriere dello Sport utdyper Totti:

- Husker dere drittsnakkingen om Panucci, det som skjedde med Mexez, eller feiringen foran fansen? Alltid fra den samme spilleren, på så godt som alle arenaer i Italia. Det er sannsynligvis en av grunnene til at han ikke er blitt akseptert av sitt eget lag, og alltid blir sett på som et forstyrrende element hos andre klubber eller landslaget.

- Jeg gjorde en feil, men jeg er alltid den første til å erkjenne det. Å høre en fersking, riktignok med et stort talent, gjentatte ganger fornærme våre fans, byen og min tilhørighet til Roma, og fortelle meg at jeg er ferdig, er ikke til å utstå, sier Totti ifølge Football Italia.

Inter vant for øvrig finalen 1-0.

Her kan du se Tottis nedsparking av Balotelli (spol 25 sekunder inn i videoen)

OMSTRIDT: Mario Balotelli er ofte på begivenhetenes sentrum, på godt og vondt. Her kysser han pokalen etter cupfinaleseieren mot Roma. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA
OMSTRIDT: Mario Balotelli er ofte på begivenhetenes sentrum, på godt og vondt. Her kysser han pokalen etter cupfinaleseieren mot Roma. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA Vis mer