Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beskylder NFF for å presse klubbene til å benke spillerne

- Det er dønn uryddig, refser Asker-siktedes advokat.

FRUSTRERT OG FORTVILET: Den siktede Asker-spilleren får fortsatt ikke spille for klubben, til tross for at ingen har juridisk rett til å nekte ham.
FRUSTRERT OG FORTVILET: Den siktede Asker-spilleren får fortsatt ikke spille for klubben, til tross for at ingen har juridisk rett til å nekte ham. Vis mer

(Dagbladet): Asker og Follo har foreløpig valgt å avvente behandlingen i NFFs etiske komité før de lar sine siktede spillere i kampfiksingssaken komme tilbake på banen.

Komiteen har ingen juridisk makt, men i samråd med NFF har klubbene likevel bestemt at spillere som er siktet av politiet ikke blir benyttet i kommende helgs kamper.

Som Dagbladet skrev i går, kan det imidlertid ta tid før den etiske komiteen uttaler seg om noe som helst. De er på ferie.

REAGERER: Asker-spillerens advokat Ole Petter Drevland mener det er absurd at man venter på NFFs etiske komité og beskylder NFF for press og uryddighet.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
REAGERER: Asker-spillerens advokat Ole Petter Drevland mener det er absurd at man venter på NFFs etiske komité og beskylder NFF for press og uryddighet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Advokat Ole Petter Drevland forsvarer den siktede Asker-spilleren. Han reagerer nå kraftig på det han mener er utsettelsestaktikk og uryddig press mot klubbene fra NFF.

- Jeg opplever at klubbene utsettes for et voldsomt press fra NFF. Dette er uvanlig uryddig. De har et sanksjonsreglement de kan forholde seg til, sier Drevland til Dagbladet.

- Jeg skjønner ikke at de viser til etikkutvalget, som ble opprettet i år, og er et utvalg med et vagt mandat. Her er det ikke noe etikkproblematikk. Hvis en spiller har deltatt i kampfiksing, så er det klart han bør utestenges fra fotball. Hvis NFF mener de ikke bør spille bør de bruke sitt eget reglement. Den etiske komiteen kan ikke uttale seg om noe annet enn det alle er enige om. De kan ikke uttale seg om bevis. De kan ikke bidra med noe i denne saken, mener advokaten.

Fortvilende for spilleren
Den etiske komiteen består av Bente Erichsen, Sven Mollekleiv, Henrik Syse, Arthur Arntzen, Cathrine Sandnes og Rune Bratseth (sekretær), og har som nevnt ingen rett til å bestemme om klubbene kan bruke spillerne.

FORSTÅR KRITIKKEN: NFFs generalsekretær Kjetil Siem skjønner at det er frustrerende for spillerne å sitte på pinebenken, men understreker igjen at forbundet ikke har anledning til å gjøre annet enn å henstille til klubbene.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORSTÅR KRITIKKEN: NFFs generalsekretær Kjetil Siem skjønner at det er frustrerende for spillerne å sitte på pinebenken, men understreker igjen at forbundet ikke har anledning til å gjøre annet enn å henstille til klubbene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ole Petter Drevland mener situasjonen sånn den er nå gjør at spillerne mister enhver rettssikkerhet.

- Den siktede (Asker-spilleren, journ.anm.) ønsker å spille. Han synes det er frustrerende og fortvilende. Han går på trening hver dag, men får ikke spille kamper, sier Drevland.
 
- Dette er et forsøk fra NFF på å dysse ned saken, la tiden gå og utsette problemet. Kjetil Simen avsluttet ferien. Det bør alle i den etiske komiteen også gjøre, mener man alvor, bør de kalle alle tilbake fra ferie. NFF har oppnådd det de ønsker uten at de gjør noe som helst. Vi kan ikke imøtegå dette. Vi står på sidelinja uten å ivareta spilleren, sier advokaten.
 
NFFs generalsekretær Kjetil Siem har understreket at klubbene er i sin fulle rett til å bruke spillerne, uten at Drevland synes det gjør saken bedre.

- Det er mildt sagt underlig at Kjetil Siem dytter ansvaret over på klubbene. Det er dønn uryddig å utsette et problem NFF kan gripe fatt i. De kan enten si at spillerne får spille, eller at de mener de har bevismessig grunnnlag for det motsatte. Nå venter vi på et etikkutvalg som ikke har noen juridiske rettigheter, sier han til Dagbladet.
 
- De siktede er fortsatt uskyldige. Jeg kan ikke forstå hvordan komiteen kan bringe fram noe nytt. Man må tenke på at spilleren skal ivaretas. Dette er helt absurd, fastslår advokaten.

Siem forstår frustrasjonen
Kjetil Siem gjentar til Dagbladet at avgjørelsen om bruk av spillerne ikke ligger i hendene til NFF og den etiske komité i det hele tatt, men sier han forstår kritikken fra Ole Petter Drevland.

ETIKKRÅDET: Komiteen som skal avgjøre om det er etisk riktig å la de siktede spille består av Bente Erichsen (direktør i Nobels Fredssenter), Sven Mollekleiv (president i Norges Røde Kors), Henrik Syse (filosof og ansatt ved Institutt for fredsforskning), Arthur Arntzen (folkekjær humorist og samfunnsdebattant), Cathrine Sandnes (redaktør i Samtiden) og Rune Bratseth (sekretær). Foto: SCANPIX/DAGBLADET
ETIKKRÅDET: Komiteen som skal avgjøre om det er etisk riktig å la de siktede spille består av Bente Erichsen (direktør i Nobels Fredssenter), Sven Mollekleiv (president i Norges Røde Kors), Henrik Syse (filosof og ansatt ved Institutt for fredsforskning), Arthur Arntzen (folkekjær humorist og samfunnsdebattant), Cathrine Sandnes (redaktør i Samtiden) og Rune Bratseth (sekretær). Foto: SCANPIX/DAGBLADET Vis mer

- Han har på en måte litt rett. Klubbene er arbeidsgiveren og bestemmer. Jeg forstår ham. Men det er et resultat av vårt regelverk at vi kun kan henstille og ikke overprøve eller suspendere slik saken står nå. Vi er veldig opptatt av at alle er uskyldige til det motsatte er bevist, sier generalsekretæren.
 
- Klubbene står fritt juridisk til å bruke de siktede spillerne. Dette er ikke et forsøk på å dytte over ansvar, det er et forsøk på dialog. Vi har sammen med klubbene valgt en felles strategi. Vi har sammen blitt enige om å vente litt. Det har gått en uke siden vi møttes og ny oppdatering vil bli gitt imorgen, sier Siem.
 
Samtidig innrømmer NFF-toppen at han forstår presset og frustrasjonen hos de siktede spillerne.
 
- Tar dette lang tid er det ingen som forventer at folk skal sitte på pinebenken. Vi har tett dialog med politiet og oppdateres jevnlig på hva som skjer. Sammen med klubbene må vi til enhver tid vurdere hva som er den beste løsningen, sier Siem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media