Beskylder NFF for å presse klubbene til å benke spillerne

- Det er dønn uryddig, refser Asker-siktedes advokat.

FRUSTRERT OG FORTVILET: Den siktede Asker-spilleren får fortsatt ikke spille for klubben, til tross for at ingen har juridisk rett til å nekte ham.
FRUSTRERT OG FORTVILET: Den siktede Asker-spilleren får fortsatt ikke spille for klubben, til tross for at ingen har juridisk rett til å nekte ham. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Asker og Follo har foreløpig valgt å avvente behandlingen i NFFs etiske komité før de lar sine siktede spillere i kampfiksingssaken komme tilbake på banen.

Komiteen har ingen juridisk makt, men i samråd med NFF har klubbene likevel bestemt at spillere som er siktet av politiet ikke blir benyttet i kommende helgs kamper.

Som Dagbladet skrev i går, kan det imidlertid ta tid før den etiske komiteen uttaler seg om noe som helst. De er på ferie.

Advokat Ole Petter Drevland forsvarer den siktede Asker-spilleren. Han reagerer nå kraftig på det han mener er utsettelsestaktikk og uryddig press mot klubbene fra NFF.

- Jeg opplever at klubbene utsettes for et voldsomt press fra NFF. Dette er uvanlig uryddig. De har et sanksjonsreglement de kan forholde seg til, sier Drevland til Dagbladet.

- Jeg skjønner ikke at de viser til etikkutvalget, som ble opprettet i år, og er et utvalg med et vagt mandat. Her er det ikke noe etikkproblematikk. Hvis en spiller har deltatt i kampfiksing, så er det klart han bør utestenges fra fotball. Hvis NFF mener de ikke bør spille bør de bruke sitt eget reglement. Den etiske komiteen kan ikke uttale seg om noe annet enn det alle er enige om. De kan ikke uttale seg om bevis. De kan ikke bidra med noe i denne saken, mener advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer