Beskylder Odd Grenland for skjult agenda

Bjørkøy får ikke lønn fra verken klubb eller NAV. Nå har han hyret Enerly-advokat.

FORTSATT SYKMELDT: John Anders Bjørkøy forsøkte seg på trening i august, men fikk tilbakefall. Nå har klubben stoppet alle lønnsutbetalinger, samtidig som 31-åringen verken har inntekt fra NAV eller forsikring.  Foto:  ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
FORTSATT SYKMELDT: John Anders Bjørkøy forsøkte seg på trening i august, men fikk tilbakefall. Nå har klubben stoppet alle lønnsutbetalinger, samtidig som 31-åringen verken har inntekt fra NAV eller forsikring. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): John Anders Bjørkøy mistet hele 2010-sesongen etter hodeskaden han pådro seg som Odd-spiller mot Fredrikstad 19. oktober i fjor.

I høst opplevde han tilbakefall etter å ha forsøkt seg på trening med resten av laget, og nylig stanset klubben lønnsutbetalingene til 31-åringen, etter at han passerte et år som sykmeldt.

For øyeblikket står Bjørkøy helt uten inntekt, verken fra Odd Grenland, NAV eller forsikringsselskapet.

Nå har han hyret inn Terje Scavenius som advokat. Han har bred erfaring fra saker om yrkesskadeerstatning for fotballspillere, blant annet som advokat for Dagfinn Enerly, Jonas Jonsson, Rune Stakkeland og Arild Stavrum.

- Jeg skal jobbe med å sy sammen en økonomisk pakke for Bjørkøy som er like god som den han hadde tidligere. I den settingen kan det være berettiget å rette krav mot både forsikringsselskapet, NAV og Odd Grenland, sier Scavenius til Dagbladet, men understreker at det er for tidlig å si noe om detaljene.

- Gjorde helomvending For vanlige arbeidstakere er det normalt at arbeidsgiveren løses fra alle lønnsforpliktelser etter 12 måneders sykmelding. Scavenius sier det ikke nødvendigvis er slik med fotballspillere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer