Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beskylder Real Madrid for gress-juks

Pique før El Clásico nummer tre.

UAVGJORT I MADRID: Gerard Pique (t.h) mener Real prøver å hemme Barcelona ved å la gresset vokse. Resultatet i seriekampen i Madrid ble 1-1. Foto: AFP/ DANI POZO
UAVGJORT I MADRID: Gerard Pique (t.h) mener Real prøver å hemme Barcelona ved å la gresset vokse. Resultatet i seriekampen i Madrid ble 1-1. Foto: AFP/ DANI POZO Vis mer

Barcelona-tilhengerne mener erkerival Real Madrid bruker tjuvtriks i El Clásico-oppgjørene.

For langt gress på banen, dårlige dommere og «negativfotball» er blant emnene i mange opphetede debatter før den tredje av fire kamper mellom rivalene i løpet av 18 dager.

Onsdag står første semifinalemøte i mesterligaen for tur. Aldri har de to storklubbene møttes så mange ganger på så kort tid. Spenningen og prestisjen knyttet til El Clásico-kampene er stor.

- Gresset (på Santiago Bernabéu) er langt, men jeg kommer ikke til å gråte av den grunn. Det er helt normalt at Real Madrid tar ekstra hensyn til forsvarsspillet sitt og stopper pasningsspillet vårt. Mourinho vil bruke alle midler, sier Barcelona-stjernen Gerard Pique.

På vinnersporet Real Madrid-trener José Mourinho er igjen på vinnersporet i hans «evige kamp» mot katalanerne. Etter to mesterligatriumfer som Chelsea-sjef og en fra Inter-benken, er portugiseren med assistentfortid fra Barcelona en dårlig likt mann i Catalonia.

Forrige uke sørget Mourinhos menn for Real-seier i El Clásico (cupfinalen) for første gang på tre år. Dermed sikret «The Special One» også sitt første trofé med den spanske hovedstadsklubben.

Onsdag er Barcelona-kaptein Carles Puyol tilbake etter strekkskade. Likevel blir det defensivt hodebry med spillere som Eric Abidal, Adriano Correia og Maxwell er utilgjengelige for spill.

Seiersresept Real Madrid kan ha funnet seiersresepten. Etter 1-1 i serien 16. april, ble det overtidsseier i cupfinalen fire dager senere. Lagets ultraaggressive taktikk er til hodebry for pasningsglade Barcelona-spillere.

Spillestilen er omdiskutert i Spania ettersom hovedstadslaget har fått en spiller utvist i samtlige siste tre møter.

Før firerrekken av kamper i forbindelse med påsken, hadde Pep Guardiolas menn i Barcelona vunnet alle de fem siste oppgjørene mot Real Madrid. Målforskjellen var på solide 16-2 i Barcas favør.

(NTB-Reuters)

CUPFINALESEIER: Ronaldo (t.v) scoret målet som ga Real seier i Copa del Rey. Foto: REUTERS/Felix Ordonez
CUPFINALESEIER: Ronaldo (t.v) scoret målet som ga Real seier i Copa del Rey. Foto: REUTERS/Felix Ordonez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media