Beskylder United for lovbrudd

Arsenal-sjef Arsene Wenger anklager Manchester United for lovbrudd og mener ligamestrene står bak Patrick Vierias flytteplaner.

Mandag var Patrick Vieria tilbake på Arsenal-trening, til tross for høylytte ønsker om å forlate Highbury. Manager Wenger mener det er Uniteds skyld at han i hele tatt vurderte å reise, skriver The Sun.

- United kontaktet Patrick uten å få klarsignal fra oss. Dette er ikke innenfor regelverket, sier Wenger til ei fransk avis.

Vieira har tre år igjen av kontrakten og det engelske fotballforbundet (FA) vil trolig etterforske saken dersom Arsenal leverer en formell klage.

For ligareglene sier klart at det er forbudt å forhøre seg hos en annen klubbs spiller uten lov. Overtredelsen straffes vanligvis med bøter.

Wenger raser også mot United-sjef Alex Fergusons sammenlikning av Vieria-saken med Arsenals kjøpt av Sol Campbell fra Tottenham.

- Du kan ikke sammenlikne de to situasjonene. Sol var Bosman-spiller da han skrev under for oss. Han respekterte kontrakten sin, mens Patrick fortsatt er bundet til oss, sier Wenger.

Han understreker at det fortsatt er uaktuelt for klubben å selge franskmannen.

- Patrick er ikke til salgs for noen pris, sier Wenger.

- Jeg har ansvar for klubben og Patrick har plikter. Det ville være uansvarlig av meg å si til ham «OK, du får gå og vi tar pengene».

Vierias franske Arsenal-kollega, Sylvain Wiltord, er ikke helt enig med manageren.

- Han har gitt fem år av livet sitt til klubben. Nå vil Patrick ha noe nytt og jeg synes ikke de skal tvinge ham til å bli, sier Wiltord til The Mirror.