Beskylder Zlatan for gangstermetoder: - Pinlig og skandaløst

Hudflettes før Russland-kamp.

PÅ PLASS I RUSSLAND:  Zlatan Ibrahimovic og det svenske landslaget. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS I RUSSLAND: Zlatan Ibrahimovic og det svenske landslaget. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic (33) var frekk i munnen mot TV 4-profilen Olof Lundh. Nå raser debatten i Sverige: Er pressen for snill mot Zlatan? Ja, mener kritikerne.

- Det er pinlig og skandaløst at ingen sier ifra. Det er rene gangstermetoder å si som han gjorde til Olof Lundh, mener kulturredaktør Jonna Simma i Arbetet, ifølge Expressen.

Ekstra kick Det var på en pressekonferanse onsdag at Zlatan ikke likte spørsmålet han fikk fra Lundh. TV 4-profilen spurte Zlatan om hans aktiviteter utenfor fotballbanen. Blant annet har PSG-spilleren lansert sin egen versjon av drikken Vitamin Well og inngått et samarbeid med Dressmann.

Lundh lurte på om Zlatan fikk et ekstra kick når han lyktes med slike ting.

- Det blir et ekstra kick når du får vondt i magen, svarte Zlatan.

- Jeg får ikke tjene penger for deg. Hver gang jeg jeg gjør det sier du: «Har han ikke tilstrekkelig med penger?» Med Dressmann sa du: «Har han ikke tilstrekkelig med penger?»

Ampert Med til historien hører at Lundh har blogget om Zlatans aktiviteter. Muligens har ting kommet skjevt ut der. Stemningen på pressekonferansen onsdag var i alle fall amper.

- Det er trist at han skal sitte og trykke til meg, sa Lundh etterpå. Nå har debatten nådd høyeste samfunnsnivå i Sverige. Tidligere justisminister Thomas Bodström ser helst at Zlatan får en tøffere behandling.

- Det er nesten patetisk. Som et diktatur. Ingen har våget å skrive noe om Zlatan, sier han til Nyhetsmorgen på TV 4.

- Zlatan er fantastisk, men han har også mange dårlige sider. Han har satt i system å true mediene, å boikotte dem, sier Bodström.

I Russland Det svenske landslaget er nå på plass i Russland før EM-kvalifiseringen lørdag. På en pressekonferanse i dag fikk trener Erik Hamrén spørsmål om episoden med Zlatan:

- Det har hendt mange ganger tidligere, og det kommer til å hende igjen.

Hamrén vil ikke legge bånd på journalistene.

- Dere kan stille akkurat de spørsmålene dere vil. Det respekterer vi. Vi har også rett til å svare hva vil vi, sa Hamrén, ifølge Expressen.

I OVERSKRIFTENE:  En russisk avis markerer at Zlatan og Sverige er på plass i Russland. Foto: NTB Scanpix
I OVERSKRIFTENE: En russisk avis markerer at Zlatan og Sverige er på plass i Russland. Foto: NTB Scanpix Vis mer