Beskyldes for juks i VM

Kongen av VM utsatt for rykteflom etter spurtseier mot VM-dronning Anette Bøe. VG, TV 2 og NRK krever duell.

• Se Kongen av VM gå bananas i pølsebua i Kollen

• Se Kongen av VM ta pulsen på Kollen-natta

• Se Pølsa og Kongen av VM vise ekte kjærlighet

• Se Kongen av VM knuse Anette Bøe i spurtduell

• Se Kongen av VM bli ydmyket av hoppjentene

• Se Kongen av VM ta Kollenpublikum i skole

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Etter at Kongen av VM knuste verdensmester Anette Bøe i flomlyset på skistadion på VMs første konkurransedag, har duellantene stått i kø. Sprekinger fra NRK, TV 2, og VG står alle klare til å vippe meg ned fra tronen.

- Æ e utrulig tent. En så stor mann som Asle som skryter at han har tatt ei dame på førti kilo. Det ligg prestisje i dette. asså. På en sprint vil dette være heilt åpent. Asle er så sinnsykt cocky nu, så æ skal gi alt. Asle, you`re dead!

Mistroiske og misunnelige konkurrerende medier i Kollen vil alle ha en bit av Kongen av VM.  Per Angell Berntsen i TV 2 Sporten er første, og kanskje største, utfordrer. Med sine nypreparerte skøyteski, sine 176 centimeter på strømpelesten og 76 kilo på vekta har han ikke tenkt å legge seg ned uten kamp.

Ikke før nordlendingen i TV 2 hadde kastet skihansken, meldte også NRK og VG sin intense lyst til å klå Kongen av VM i skiduell.

- Jeg har sovet svært dårlig i natt. Med Dagbladet og TV 2 på startstreken bobler det i kroppen. Jeg er ikke så godt trent, så det er tungt å se gutta varme opp bak her nå, men jeg har nok hat i kroppen mot Dagbladet og TV 2 til at jeg skal gi absolutt alt, sier Ola E. Stenberg i VG.

Basert på skøyteskiene og støvlene han kom til start med, hadde nok likevel den 182 centimeter høye og 82 kilo lette 30-åringen fra VG håp om gå vinnende ut i prestisjefighten med 183 centimeter Dagblad-dynamitt.

Eneste kvinnelige duellant er mye å se på tv. I likket med Dagbladets mann stiller også profilen i NRK-sporten med klassiske ski og med mot i blikket. Men Carina Olset er ingen hvem som helst. 29-åringen, som rager hele 177 centimeter over bakken og som gjør 64 kilo på vekta, er tidligere aktiv skiløper, sogar kretsmester der oppe i det høye nord.

- Jeg kan kanskje slå gutta, men Per Angell er en slu rev. Men man må huske på at det er NRK som er langrennskanalen, og det ligger stor prestisje i dette, sier Olset.

I videosaken over kan du se hvordan det gikk til da Kongen av VM ble utfordret til duell.