Beskyldes for maktmisbruk

To juridiske notater konkluderer med at Bent Høie ikke kunne forby Norges fotballherrer å reise til Romania. – Det har vi ikke gjort, sier helseministeren.

SLÅR TILBAKE: Bent Høie. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Bent Høie. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges Fotballforbund ønsket i det lengste å få gjennomført landslagets reise til den nå avlyste bortekampen mot Romania, men fikk ikke medhold av helseminister Høie (H).

NFF uttaler at landslaget ble nektet av regjeringen å reise til Bucuresti, men Høie tolker situasjonen annerledes.

- Vi har ikke sagt at denne reisen som ble presentert i brevet til oss i går ettermiddag, ville vært et klart brudd på covid-19-forskriften, eller lagt ned forbud mot at reisen ble gjennomført, sier Høie i en epost til NTB.

- I brevet til NFF i går ble det imidlertid påpekt at reiseopplegget vil være i en juridisk gråsone, fordi ingen har forestilt seg at noen ville utfordre reglene ved å samle en hel tropp, der flere er nærkontakter med en smittet spiller, og støtteapparat på et chartret fly på denne måten. Det kan heller ikke være tvil om at reisen ville ha gitt økt risiko for at dem som nå er i smittekarantene kommer i nærkontakt med andre, fortsetter helseministeren.

- Høies ansvar å avklare

Advokat Audun Ludvig Bollerud i advokatfirmaet Økland er blant dem som likevel reagerer på Høies opptreden lørdag kveld. Han har på eget initiativ laget et juridisk notat som konkluderer med at fotballandslaget hadde lovhjemmel til å reise til Romania.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer